Posted inActualitate

Suspiciune de dare de mită electorală în Șuletea

Suspiciune de dare de mită electorală în Șuletea

Pe măsură ce orele trec, iar scrutinul alegerilor locale și europarlamentare se apropie de final, încep să apară și incidentele legate de procesul electoral.

În cursul după-amiezii, a fost facută o sesezare la Poliție pentru a reclama că un cetățean din comuna Șuletea oferă câte 50 de lei persoanelor care votează așa cum li se cere. Ba chiar a apărut și o înregistrare video în acest sens, în imaginile filmate de după un copac observându-se cum un bărbat care coborâse dintr-o mașină îi dădea bani unei femei aflate pe marginea drumului.
Un incident similar s-a înregistrat și în comuna Dimitrie Cantemir, unde un bărbat a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei pentru sfătuirea cetățenilor privind exercitarea opțiunii de vot.
„De la începerea votării, structurile Ministerului Afacerilor Interne din județul Vaslui au menținut climatul normal de siguranță și ordine publică și nu au fost înregistrate situații grave care să afecteze procesul electoral. (…) În județul Vaslui au fost semnalate 30 de incidente în legătură cu procesul electoral. Dintre acestea, șase nu s-au confirmat, iar 10 sunt în curs de verificare. Angajații MAI au intervenit operativ în cazul fiecărei sesizări, luând măsurile prevăzute de lege atunci când a fost cazul. Au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale: șapte amenzi în valoare de peste 16.800 de lei și patru avertismente. Totodată, s-au întocmit dosare penale pentru patru posibile infracțiuni. Sesizați orice încălcare a legii electorale la 112!”, a transmis Centrul de Comunicare Județean Vaslui.

 » Citește mai mult…