Posted inActualitate

VIDEO Candidatul PNL la Primăria Banca, cercetat pentru mită electorală!

VIDEO Candidatul PNL la Primăria Banca, cercetat pentru mită electorală!

Astăzi, adică cu o zi înainte de alegerile locale și europarlamentare de duminică, 9 iunie, candidatul liberal la fotoliul de primar al comunei Banca s-a ales cu dosar penal.

Cristinel Stamatin, care în urmă cu doi ani spunea că este om de afaceri ce nu a fost implicat în scandaluri, a fost surprins și filmat de sătenii din Banca în timp ce îi dădea unui vârstnic mai mulți saci cu grăunțe pentru a-l vota. Evident, cei care au făcut înregistrarea video au alertat și Poliția.

„La data de 8 iunie 2024, ora 13.32,  Poliția Municipiului Bârlad a fost sesizată, prin apel SNUAU 112, cu privire la faptul că un bărbat de 50 de ani, din comuna Banca, ar fi oferit mai mulți saci cu grăunțe unui alt bărbat, în vârstă de 72 de ani, din localitatea/comuna Banca, sub formă de mită electorală. În cauză se efectuează cercetări de către polițiștii Secției nr. 7 Poliție Rurală Banca, pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul sesizat și dispunerea măsurilor legale”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui.

Candidatul PNL cercetat de oamenii legii riscă pedeapsa cu închisoarea. Concret, așa cum se arată în Codul Penal, la art. 386 (coruperea alegătorilor), „oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi”.

 » Citește mai mult…