Posted inActualitate

Zi istorică la Pogonești! Încep lucrările pentru extinderea iluminatului public în două sate!

Zi istorică la Pogonești! Încep lucrările pentru extinderea iluminatului public în două sate!

COD AEP/CMF 21240002

La finele lunii mai, s-a emis Ordinul de începere a lucrărilor pentru obiectivul de investiţii „Extinderea şi creşterea eficientei energetice a infrastructurii de iluminat public în comuna Pogoneşti, judeţul Vaslui”.

Contractul pentru realizarea celui mai mare proiect de investiții pentru iluminatul public în comuna Pogonești a fost semnat la finele lunii mai, în  calitate de executant, de către SC CHZ Lighting SRL Iași, ordonatorul principal de credite fiind Mihai Apostu, primarul comunei Pogonești, aflat la primul mandat.

„Începând din data de 29 mai 2024, a fost emis Ordinul de începere a lucrărilor  la proiectul «Extinderea și creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public în comuna Pogonești, județul Vaslui», în valoare de aproape 9 miliarde de lei vechi. Este un proiect finanțat prin Administrația Fondului pentru Mediu, pe care mi l-am propus și asumat și care ne va bucura pe toți cei care vom merge din localitatea Pogonești spre cele două sate componente ale comunei noastre”, a precizat primarul Mihai Apostu.

Preţul convenit pentru îndeplinirea contractului, plătibil executantului de către achizitor, este de750.373,46 lei, la care de adaugă TVA în sumă de 142.570,95 lei. Durata de execuţie este de 12 luni de la emiterea Ordinului de începere, adică 31 mai, finalul fiind așadar prevăzut la 31 mai 2025.

„Dragi pogoneșteni, după multă muncă, vine și răsplata. Prin acest proiect, vom extinde iluminatul public între cele două sate componente, Belcești și Polocin, cu stâlpi și lămpi moderne, dar vor fi schimbate și toate lămpile alea vechi existente, care vor fi înlocuite cu lămpi de ultimă generație. Așadar,continuăm dezvoltarea și modernizarea comunei noastre. Fapte, nu vorbe! Credință, respect,responsabilitate, prosperitate!! Împreună pentru Pogonești!!”, a transmis Mihai Apostu, din postura de candidat, pentru a doua oară, la funcția de primar al comunei Pogonești!

 » Citește mai mult…