Posted inActualitate

Microbuzele scolare, folosite doar pentru transportul elevilor – Vremea noua

Microbuzele scolare, folosite doar pentru transportul elevilor – Vremea noua

– Advertisement –

OFICIAL… Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea care prevede cã autovehiculele scolare nu pot transporta decât elevi si profesori, iar elevii care nu au un comportament si un limbaj civilizat si distrug bunurile din respectivul autovehicul pot primi sanctiuni disciplinare si interzicerea deplasãrii cu autovehiculele scolare pentru o perioadã determinatã de timp.

Actul normativ promulgat de cãtre presedintele Iohannis are ca obiect de reglementare stabilirea unor mãsuri privind utilizarea autovehiculelor scolare destinate transportului public local al elevilor din ciclul învãtãmântului obligatoriu, în scopul deplasãrii la cursuri si la alte activitãti cultural/educative, precum si a unor mãsuri suplimentare adresate participantilor la trafic.

„Transportul elevilor cu autovehiculele scolare este gratuit, în conditiile hotãrârii autoritãtii deliberative la nivelul unitãtilor administrativ-teritoriale si este asigurat de unitãtile administrativ-teritoriale sau unitãtile de învãtãmânt, cu autovehiculele aflate în proprietatea acestora sau detinute cu orice alt titlu. Utilizarea autovehiculelor scolare se realizeazã cu respectarea dispozitiilor legale privind circulatia pe drumurile publice si transporturile rutiere. Autovehiculele scolare sunt inscriptionate în mod unitar, indiferent de marca/tipul autovehiculului respectiv, în partea frontalã, cât si pe lateral cu textul „Transport scolar”, textul având culoarea neagrã pe fond galben.

În scopul deplasãrii elevilor la cursuri, pentru autovehiculele scolare, unitatea de învãtãmânt transmite primarului: graficul de circulatie, traseul/traseele, locul de îmbarcare, numãrul de elevi transportati într-o cursã si numãrul de curse efectuate zilnic, pe durata desfãsurãrii cursurilor anului scolar curent. Numãrul elevilor transportati într-o cursã nu poate depãsi numãrul locurilor”, prevede legea promulgatã.

– Advertisement –

 » Citește mai mult…