Posted inActualitate

Solomon, în război cu „cetățeanul turmentat”: „E dubios ca domnul Arcăleanu să facă promisiuni fără acoperire legală!”

Solomon, în război cu „cetățeanul turmentat”: „E dubios ca domnul Arcăleanu să facă promisiuni fără acoperire legală!”

Legându-se de faptul că un ziar local a modificat intenționat și a publicat un afiș electoral al candidatului Alianței Dreapta Unită (ADU) pentru funcţia de primar al municipiului Vaslui, președintele PSD Vaslui se declară indignat că Biroul Electoral de Circumscripţie (BEC) Vaslui nu îl consideră promisiune de dare de mită. Mai ales că cetățenii sunt îndemnați să îl voteze pe respectivul candidat, pentru ca pensionarii cu venituri mici să primească 500 de lei de Paște și 500 de lei de Crăciun. Adică, spune Adrian Solomon, „alăturând 500 lei de «Votați pe… Gigel!», reprezintă forma clară a promisiunii de dare de mită electorală”.

 

Crina BUTA

 

Lupta electorală din județul Vaslui a intrat în faza plângerilor la BEC Vaslui! Cum actualul primar al municipiului Vaslui, social-democratul Vasile Pavăl, a decis să nu mai candideze pentru scrutinul din 9 iunie și a lăsat cale liberă oricărui candidat care a vrut să-și încerce norocul, fotoliul de primar al municipiului reședință de județ pare la îndemâna oricui. Poate și din acest motiv, campania electorală se desfășoară nu doar pe stradă, în fața alegătorilor cu drept de vot, ci și în fața judecătorilor și procurorilor. Mai exact, a celor care fac parte din BEC Vaslui.

Cel mai recent și elocvent exemplu este prezentat de deputatul Adrian Solomon, președintele Organizației Județene a PSD Vaslui, care se războiește cu „cetățeanul turmentat”, adică Marius Arcăleanu, candidatul ADU pentru funcţia de primar al municipiului Vaslui. Pe baza unui afiș electoral apărut într-o publicație locală, dar modificat astfel încât să se înțeleagă că fiecare pensionar cu pensii sub 2.500 de lei va primi 500 de lei de Crăciun dacă Arcăleanu va fi votat primar, Solomon a făcut plângere la BEC Vaslui, considerând că se încalcă legea. Numai că răspunsul primit de la BEC Vaslui arată că totul e în regulă,

 » Citește mai mult…