Posted inActualitate

180 de calculatoare vor ajunge în Vaslui prin proiectul Dãm Click pe România – Vremea noua

180 de calculatoare vor ajunge în Vaslui prin proiectul Dãm Click pe România – Vremea noua

– Advertisement –

DONATIE… Peste douã mii de calculatoare reconditionate de cãtre Ateliere Fãrã Frontiere vor fi donate în prima parte a editiei Dãm Click pe România 2024, cãtre 152 de institutii educationale din 37 de judete ale tãrii. În Vaslui vor ajunge 180 calculatoare care vor fi distribuite cãtre urmãtoarele unitãti de învãtãmânt, respectiv asociatii: Scoala Gimnazialã „Prof. Ioan Dãnilã„, sat Ghermãnesti, Scoala Gimnaziala „Anastasie Panu” Husi, Scoalã Gimnazialã „Anastasie Fãtu”, C. Ș. E. I. „Elisabeta Polihroniade„ Vaslui, Școala Primarã, sat Grumezoaia, Scoala Gimnazialã „George Tutoveanu„ Bârlad, Scoala Gimnazialã Mihai Eminescu Osesti, Școala Gimnaziala Nr. 1, Sat. Malusteni, Scoala Gimnazialã nr. 1 Sat Pãdureni si Asociatia „Filantropia Ortodoxã„- Husi.

Dãm Click pe România este un program al Asociatiei Ateliere Fãrã Frontiere care urmãreste digitalizarea educatiei din România si scãderea decalajului educational prin echiparea cu infrastructurã digitalã a organizatiilor educationale ce activeazã în mediul rural sau urban marginalizat: grãdinite, scoli, licee, organizatii non-guvernamentale sau institutii publice cu caracter social. În urma apelului derulat în perioada 15 Aprilie-12 Mai 2024, 152 organizatii din tarã vor primi un total de 2.000 de calculatoare reconditionate, ajungând astfel la 25.896 de beneficiari.

Laureatii Dãm Click pe România, alesi în urma unui apel de proiecte deschis între 15 Aprilie si 12 Mai

Editia Dãm Click pe România 2024, sustinutã de Kaufland România si OMV Petrom, are douã apeluri de proiecte, iar la finalul editiei, 4.000 de calculatoare vor ajunge la un total de 290 de unitãti scolare si alte organizatii educationale care activeazã în comunitãti defavorizate.

Laureatii Dãm Click pe România au fost alesi în urma unui apel de proiecte deschis între 15 Aprilie si 12 Mai, la finalul cãruia 168 de aplicatii au fost înscrise. Selectarea laureatilor s-a fãcut printr-un proces de jurizare la care au participat în mod voluntar partenerii si echipa programului.

 » Citește mai mult…