Posted inActualitate

VIDEO Centrul Vasluiului a devenit pentru trei zile o adevărată “Serbarea Florilor”!

VIDEO Centrul Vasluiului a devenit pentru trei zile o adevărată “Serbarea Florilor”!

COD AEP/CMF 21240002

Timp de trei zile, în perioada 17-19 mai, în Centrul Civic al Municipiului Vaslui, se desfășoară „Serbarea florilor”, eveniment ajuns la cea de-a VIII-a ediție. 34 de producători în domeniul horticol și 6 instituții publice din țară și R. Moldova participă la ediția din acest an, manifestarea expozițională reprezentând o oportunitate pentru producători în vederea promovării și comercializării produselor și serviciilor. Evenimentul reuneşte pentru trei zile la Vaslui zeci de producători din ţară şi din Republica Moldova, iar iubitorii de flori pot cumpăra bulbi, arbori şi arbuşti, flori în ghivece sau seminţe dintre cele mai diverse. Totodată, foaierul Casei de Cultură găzduieşte o expoziție în care reprezentanţii mai multor instituții publice îşi vor demonstra măiestria în arta aranjamentelor florale.

„Este un eveniment pe care Primăria municipiului Vaslui l-a adus la un nivel de excelență și îi felicităm pentru asta, atât pe domnul Lucian Braniște, viceprimarul Vasluiului, cât și pe domnul primar Vasile Pavăl. Este foarte frumos, o manifestare de la care toată lumea are de câștigat, atât producătorii, cat și vasluienii care doresc să achiziționeze flori și material dendrologic. Sper ca de la an la an să ridicam standardul acestei manifestări”, a spus Ciprian-Ionuț Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui.

“Trandafirii urcători sunt întrebaţi, dar la toţi le place trandafirul hocus pocus, un trandafir deosebit, multicolor. Se numeşte hocus pocus pentru că e o floare imprevizibilă, care își schimbă culoarea. Pe aceeaşi tulpină avem deja doua culori şi e posibil să mai iasă un trandafir de altă culoare. Asta e diferenţa faţă de trandafirii clasici. El trebuie neapărat să fie plantat separat, nu printre ceilalţi trandafiri, fiindcă îşi schimbă proprietăţile în doi, trei ani. Dacă e plantat separat se păstrează aşa cum îl vedeți”, a spus și Larisa Bandalac, producătordin Republica Moldova.

 » Citește mai mult…