Posted inActualitate

Scandal electoral în Simila, comuna Zorleni!!

Scandal electoral în Simila, comuna Zorleni!!

PSD, organizația județeană Vaslui, a sesizat Biroul Electoral de Circumscripție nr. 86 Zorleni despre prezența unor bannere de campanie ale PNL, care încalcă legislația electorală în vigoare. Bannerele cu pricina sunt vizibile de la mare distanță, fiind luminate pe timpul nopții, lucru interzis de lege. În sesizarea formulată, PSD arată că în jur de 50 de bannere care încalcă legislația electorală sunt montate în diverse locații din comuna Zorleni.

BEC Zorleni a emis o hotărâre, joi seara, pe 16 mai, prin care cere înlăturarea acestor bannere ale PNL, ce încalcă legislația electorală în vigoare. „Cu privire la fondul plângerii formulate, se constată că se impune admiterea acesteia în parte, reținând că bannerele instalate încalcă legislația în materie de campanie electorală, respectiv nu sunt permise de dispozițiile legii, astfel cum au fost interpretate prin Hotărârea 137H/14.05.2024. (…) Potrivit art. 1, alin. 5, din Hotărârea nr. 137H/2024 a Biroului Electoral Central a stabilit că ”este interzisă utilizarea în scop electoral (…) utilzarea de bannere (…) care nu sunt prevăzute la art. 36, al. 2, din Legea 334/2006”, fiind exclus astfel ca bannerele să fie amplasate în interiorul proprietăților private, la loc vizibil din drumul public, chiar dacă ar exista acordul proprietarilor (Hotărârea 34/04.09.2020, emisă de BEJ Vaslui)”, se arată în Hotărârea BEC Zorleni nr. 11, din 16 mai a.c. (facsimil)

PSD Vaslui a reacționat la hotărârea Biroului Electoral de Circumscripție Zorleni, acuzând adversarii politici de practici care încalcă legislația în vigoare. ”Obișnuit cu încălcarea legii, Tătaru Nelu s-a gândit că, alături de un interlop, se poate cocoța pe garduri în plină campanie electorală zâmbind în sictir la alegători, din banere și afișe ilegale.

Hotărârea BEC Zorleni dispune înlăturarea celor peste 50 de materiale de propagandă ilegale și amendarea celor vinovați!

 » Citește mai mult…