Posted inActualitate

Centenar la Iana! O femeie a împlinit 100 de ani, caz nemaiîntâlnit la Iana de mai mult de 30 de ani!

Centenar la Iana! O femeie a împlinit 100 de ani, caz nemaiîntâlnit la Iana de mai mult de 30 de ani!

Astăzi, în comuna Iana, a fost sărbătorit un moment cu totul special: Doamna Catina ZALDEA a împlinit 100 de ani. Nu este doar o zi mare pentru ea, ci și pentru membrii comunității, familia și prietenii care au avut onoarea să o cunoască și să învețe de la ea. Catinca, cea mai vârstnică femeie din Iana, a fost astăzi, 11 mai, în centrul atenției, sărbătorită cu căldură și iubire de toți cei prezenți, inclusiv primarul Ionuț Totolici și preotul paroh Danile Pleșu. Catinca ZALDEA, este născută pe 11 mai 1924. Este văduvă din anul 1995. A născut cinci copii, din care doar doi mai trăiesc. Are 15 nepoți și 14 strănepoți.  Dar cel mai important este faptul că în comuna Iana nu a mai împlinitun consătean 100 de ani de la … Revoluția din decembrie 1989!

În acest secol de viață, bunica Catinca a trăit multe experiențe, atât bucurii cât și tristeți, însă mereu a rămas un izvor nesecat de veselie șiî nțelepciune. A avut întotdeauna o credință profundă care i-a ghidat pașii și i-a adus liniște în momentele grele. La venerabila vârstă de 90 de ani, și–a exprimat dorința de a trăi până la 100 de ani, o speranță care astăzi, 11 mai, cu bucurie vedem că s-a împlinit.

”Ne-am adunat cu toții pentru a-i mulțumi pentru anii de povești și înțelepciuni pe care ni le-a împărtășit și pentru a-i ura sănătate și fericire. Doamna Catinca Zaldea, așa cum vă știu cei apropiați, sunteți o inspirație pentru noi toți și vă mulțumim că sunteți parte din comunitatea noastră. La mulți ani fericiți și sănătoși!”, i–a transmis primarul comunei Iana, Ionuț Totolici, care i-a oferit și multe cadouri!

La împlinirea unui secol de viaţă, bătrâna Catinca a primit flori, diplome un tort mare, o icoană și bani,

 » Citește mai mult…