Posted inActualitate

Prefectul de Vaslui a încălcat legea și a fost la Zăpodeni, la o campanie a PNL Vaslui! Alo, ANI?

Prefectul de Vaslui a încălcat legea și a fost la Zăpodeni, la o campanie a PNL Vaslui! Alo, ANI?

Duminică, 12 mai, la Primăria Zăpodeni, din județul Vaslui a participat la o acţiune de campanie electorală a PNL, pe lângă președintele PNL Vaslui, Nelu Tătatru și prefectul județului Vaslui,  Daniel Garincea Onofrei.  La această acțiune de campanie electorală a PNL-ului, prefectul a încălcat legea, participând alături de colegii săi de partid. Care lege? Asta! “LEGE nr. 115 din 19 mai 2015, pentru alegerea autorităților administrației publice locale, pentru modificarea Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001, precum şi pentru modificarea şi completareaLegii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilorlocali, cu modifiările și completările ulterioare.

Articolul 119

Prefecţii şi subprefecții nu pot candida şi nu pot participa la acţiunile din campania electorală, sub sancţiunea demiterii din funcţie, decât însituaţia în care demisionează cu cel puţin 50 de zile înaintea datei alegerilor.”, scrie negru pe alb Legea 115/19.05.2015!

Numai că PNL Vaslui este un partid cu apucături “interbelice” pronunţate, iar atunci campania electorală se făcea în multe cazuri cu parul! De altfel, chiar PSD Vaslui a arătat pe pagina sa de Facebook, cum a încălcat Legea 115 prefectul de Vaslui, membru PNL,  Daniel Garincea Onofrei!

“Dl prefect Onofrei a participat duminică, 12 mai, la acțiunile de campanie a PNL Vaslui. Aiciapare în foto alături de Nelu Tătaru și de candidatul PNL la primăria Zăpodeni, Florin Ionel.  O fi legală participarea sa la acțiunipolitice? Noi credem că este ilegală!  ANI cespune?”, se întreabă conducerea PSD Vaslui.

 

 » Citește mai mult…