Posted inActualitate

Ministrul Alexandru Rafila a aprobat achiziția unui RMN la Spitalul de Urgență “Elena Beldiman” Bârlad

Ministrul Alexandru Rafila a aprobat achiziția unui RMN la Spitalul de Urgență “Elena Beldiman” Bârlad

Sâmbătă, 11 mai, județul Vaslui a primit vizita ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, la invitația făcută de deputatul Adrian Solomon, de președintele Consiliului Județean Vaslui, Ciprian Trifan, și de primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boroș. La Bârlad, ministrul Rafila , a fost așteptat la Spitalul de urgență ”Elena Beldiman” de primarul bârlădean și de echipa de management a unității, în frunte cu managerul Ciprian Cosmin Feraru, dr. Gabriela Daniș, director medical, și Cristina Sârbu, director de îngrijiri medicale. Vizita s-a încheiat cu o conferință de presă la Primăria Bârlad. Aici, ministrul Rafila și deputatul Solomon au dat vestea aprobării achiziționării primului RMN în cadrul spitalului, iar primarul Dumitru Boroș a fost apreciat de ministru pentru implicarea și demersurilepermanente la minister în favoarea Spitalului  “Beldiman”.

Înainte de a intra, ministrul a dorit să vadă planurile și amplasamentul destinat construcției viitorului corp al spitalului, o clădire ce va avea peste 10.000 mp și care va gazdui secțiile Pneumologie-TBC, Psihiatrie și Boli Infecțioase. Prima vizită a avut loc la cel mai nou compartiment al spitalului, cea de îngrijiri paliative, singurul din județ, înființat la inițiativa managerului Feraru și a primarului Boroș. Ulterior, ministrul Rafila a fost condus pe șantierul noului corp al Ambulatoriului de specialitate, unde lucrările se apropie de final. Demnitarul a solicitat detalii despre proiect și a apreciat nivelul ridicat al funcțiunilor care vor sta la baza noului Ambulatoriu. Blocul operator și secția ATI au fost următoarele obiective vizitate. Aici, ministrul Sănătății a putut vedea în funcțiune echipamentele medicale de ultimă generație achiziționate cu fondurile alocate anul trecut de ministerul pe care îl conduce, cea mai mare finanțare primită vreodată de spitalul bârlădean de la bugetul de stat.

Înainte de a părăsi Spitalul ”Beldiman”, ministrul Alexandru Rafila s-a întâlnit cu o parte dintre medici. În cadrul discuțiilor,

 » Citește mai mult…