Posted inActualitate

A murit înecat într-un canal colector, plin cu apă

A murit înecat într-un canal colector, plin cu apă

Tragedie în comuna Ștefan cel Mare! Un bărbat și-a pierdut viața și un altul a fost dus în stare critică la Spitalul Județean de Urgență Vaslui după ce au căzut într-un canal colector cu o adâncime de șase metri, plin cu apă.

Detașamentul de Pompieri Vaslui a intervenit în zona Primăriei Ștefan cel Mare, unde fuseseră anunțate două persoane căzute într-o fosă septică cu o adâncime de circa 2 metri, ambele fiind inconștiente. La caz, pompierii militari au trimis cinci autospeciale și echipaje specializate, care au intervenit pentru salvarea și acordarea primului ajutor în cazul celor doi bărbați căzuți într-un canal colector din localitatea Ștefan cel Mare, comuna Ștefan cel Mare. De asemenea, la solicitare au participat și două ambulanțe aparținând Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui.
„La sosirea echipajelor de intervenție, au fost găsite două victime căzute în canalul colector ce avea o adâncime de circa șase metri, ambele persoane fiind acoperite de apă. Victimele erau în stare de inconștiență. Echipajele de salvare au coborât și au extras prima victimă, un bărbat în vârstă de 54 ani. Pacientul era în stare critică și inconștient, astfel că imediat au fost începute manevrele de resuscitare, după câteva minute victima răspunzând pozitiv. Victima a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui. Cea de-a doua victimă, un bărbat în vârstă de 57 ani, era blocat în canal și se afla în stare de inconștiență. Salvatorii au reușit să extragă victima și au început imediat manevrele de resuscitare. Din nefericire, la ora 13.23, medicul de pe ambulanța SMURD a fost nevoit să declare decesul bărbatului, victima nerăspunzând manevrelor de resuscitare”, au precizat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui.
Potrivit acestora, cauzele și circumstanțele producerii acestei situații de urgență sunt cercetate de instituțiile abilitate în acest sens.

 » Citește mai mult…