Posted inActualitate

Atenție la consumul de carne după terminarea postului Paștelui!

Atenție la consumul de carne după terminarea postului Paștelui!

Direcția de Sănătate Publică Județeană Vaslui face o serie de recomandări pentru populație privind consumul de alimente în perioada Sărbătorilor Pascale. Este deosebit de indicat să urmați recomandările medicilor nutriționiști și nu numai, pentru că după  șase săptămăni de dietă fără carne, consumul  ei după terminarea postului  trebuie să fie ponderat și nu din ambundență! De asemeni, produsele alimentare (carne de miel și preparate, ouă, lactate și brânzeturi, produse de patiserie și cofetărie), și nu doar acestea, trebuie să fie achiziționate numai de la comercianți autorizați, care pot certifica controlul sanitar al produselor.

Comercializarea produselor alimentare este permisă numai în spații amenajate corespunzător, autorizate sanitar, dotate cu spații frigorifice pentru produsele perisabile (ouă, brânzeturi și lactate, carne și preparate din carne, produse de cofetărie). În momentul achiziționării produselor alimentare, trebuie să se verifice aspectul organoleptic, în cazul celor ambalate – prezența etichetelor cu elemente de identificare a producătorului, ambalatorului, ingredientele, termenul de valabilitate. Ouăle trebuie să aibă coaja și membrana normale, intacte și curate, termenul de valabilitate trebuie să fie ștampilat pe coajă; în cazul ouălor ambalate, termenul de valabilitate trebuie sa fie marcat pe ambalaj. Ouăle se păstrează până la desfacere sau consum în locuri curate, uscate, la temperaturi între 0°C și 14°C, ferite de razele solare directe.

„Recomandăm populației să aibă un comportament alimentar echilibrat și să consume cu moderație alimente grase, carne de miel sau alcool.  Atragem atenția în special persoanelor care au ținut post înaintea Sărbătorilor Pascale, pentru a fi atente la trecerea la alimentația pe bază de carne bogată în grăsimi, care poate cauza de cele mai multe ori probleme digestive. O astfel de alimentație ar trebui evitată și de persoanele care suferă de afecțiuni digestive, afecțiuni hepatice sau pancreatice. Pacienții cu diabet zaharat nu trebuie să întrerupă tratamentul indicat de medicul curant,

 » Citește mai mult…