Posted inActualitate

Trotuare și piste pentru biciclete, aproape finalizate la Bârlad!

Trotuare și piste pentru biciclete, aproape finalizate la Bârlad!

Crina BUTA

Cel mai ambițios proiect de modernizare a Municipiului Bârlad, care prevede și ample lucrări de refacere a Bulevardului Epureanu și a străzii Vasile Pârvan, este aproape de final. Modernizarea trotuarelor de pe Bulevardul Republicii, prin montaj de pavele și piste pentru biciclete, pe ambele sensuri a trecut, spre Sud, de centrul orașului și s-a încheiat in zona Confecții.

 

“Trotuarele de pe Republicii se aflau într-o avansată stare de degradare. Schimbările sunt acum evidente, în special pe 95% din lungimea Bulevardului Republicii, unde au apărut și primele piste de biciclete. Fiind vorba de o arteră cu trafic pietonal foarte ridicat, trebuia să avem o lucrare unitară care să facă legătura cu toate celelalte străzi cu care se intersectează, de pe stânga și de pe dreapta. Refacerea trotuarelor și amenajarea pistelor vor continua și pe strada Tecuciului, până în zona Peco! În acest fel, asigurăm o mobilitate urbană sporită, atât celor care folosesc bicicletele ca mijloc de deplasare, cât și pietonilor”, a declarat primarul Dumitru Boroș.
Reamintim că lucrările desfășurate la așa-numitul “inel de mobilitate” (Bulevardul Epureanu – Nicolae Bălcescu – Dragoș Vodă – segment Mihai Eminescu – General Vasile Milea – Mihai Viteazu – Colonel Simionescu Sava – Ioan Popescu – Vasile Pârvan) prevăd și refacerea trotuarelor de pe aceste artere. Valoarea Proiectului de Mobilitate Urbană (reabilitare străzi și trotuare, autobuze electrice și construire autobază) depășește 18,4 milioane euro.

 » Citește mai mult…