Posted inActualitate

Elevii vasluieni, cei mai buni din țară la Geografie

Elevii vasluieni, cei mai buni din țară la Geografie

Rezultate excepționale obținute de cei nouă elevi din Bârlad, Vaslui, Huși și Pogana care au reprezentat județul la etapa națională a olimpiadei de Geografie din acest an școlar. Toți s-au întors de la Constanța cu diverse premii, astfel că județul Vaslui s-a situat pe primul loc din țară în funcție de rezultatele obținute.

 

Geografia este unul dintre punctele forte ale elevilor vasluieni. O dovedește pleiada de premii obținute de aceștia la etapa națională a Olimpiadei de Geografie, desfășurată la Constanța, în intervalul 25-30 aprilie. Concret, toți cei nouă elevi care au reprezentat județul s-au întors acasă cu premii și mențiuni. Astfel, cel mai bun s-a dovedit a fi Cosmin–Ioan Dulgheru, elev în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Gheorghe Roşca Codreanu Bârlad”. Îndrumat de profesoara Cristina-MedaOprea, acesta a fost răsplătit cu premiul al II-lea.

Îl urmează îndeaproape alți trei elevi, care au fost distinși cu câte un premiu special de către Societatea de Geografie din România. Aceștia sunt: Andreea Bianca Cazacu (clasa a VIII-a, Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Huşi) –prof. îndrumător Daniela Brănici; Valentin Constantin Stupu (clasa a VIII-a, Şcoala Gimnazială nr. 1 sat Pogana) – prof. îndrumător Elena Cozma; Miruna Ioana Lungu (clasa a VIII-a, Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui) –prof. îndrumător Mirela Bulgaru.

Nu în ultimul rând, ceilalți cinci reprezentanți ai județului au revenit de la Constanța cu câte o mențiune oferită de Ministerul Educației. Este vorba despre patru elevi ai Colegiului Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad și unul al Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui.„Codreniștii” sunt următorii: Ruxandra Câmpeanu(clasa a IX-a, prof. îndrumător Cristina-MedaOprea); Gabriel Şuşnea (clasa a IX-a, prof. îndrumător Cristina-Meda Oprea); Bianca LuciaBudeş (clasa a IX-a, prof. îndrumător Cristina-Meda Oprea); Maria Claudia Cartas (clasa a XI-a, prof. îndrumător Veronica Silvestru). Vasluianca este Eva Maria Postolache, elevă în clasa a X-a,

 » Citește mai mult…