Posted inActualitate

“Masă Sănătoasă” și în comuna Banca!

“Masă Sănătoasă” și în comuna Banca!

În cadrul programului Național „Masa Sănătoasă” din 2024, va fi semnat în curând contractul pentru furnizarea pachetului alimentar și pentru elevii si preșcolarii din școlile și grădinițele din comuna Banca. Pentru cei 826 de elevi , „Masa Sănătoasă” este cea mai bine venită, deoarece până acum mulți copii erau la
școală mai mult flămânzi!

În conformitate cu art. 2, alin. (1) din H.G. nr. 24/2024 privind instituirea Programului național „Masa sănătoasă”, s-a suplimentat prin Programul-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 1000 de unități de învățământ preuniversitar de stat. În Judetul Vaslui, a fost adăugată și comuna Bancă, cu 826 de elevi din școlile și grădinițele din comună, pentru a beneficia de program. Școlile din comuna Banca  sunt frecventate de 185 preșcolari, 281 elevi primari (I-IV) și 360 gimnaziali (V – VIII). Pentru ei, suportul alimentar se va acorda sub forma de „pachet alimentar”. Pretul pentru un pachetalimentar este de maxim 15 lei inclusiv TVA, iar firma care va c=[tiga licita]ia va furniza zilnic copiilor la școli și grădinițe ”Masa sănătoasă”.

Ce vor mânca elevii și preșcolarii din comuna Banca

Contractulde achiziție publică îl constituie pregatirea, prepararea și livrarea zilnică a hranei pentru elevii din comuna Banca. Pentru cei 826 de copii din școli și grădinițe , suportul alimentar constă într-un pachet alimentar, având în vedere faptul ca nu există cantină sau spațiu amenajabil în scopul servirii mesei, compus după urmatoarele variante orientative de meniu:

1. Sandvici cu unt, șuncă, cașcaval și legume (roșii, castravete, salata, etc.)

2. Sandvici cu piept de pui la grătar sau pulpă de pui dezosat la grătar cu legume crude (gogoșar, varză, morcov). Autoritatea contractantă propune următoatele variante de meniu tip sandvci, în completarea celor mai sus menționate:

1.

 » Citește mai mult…