Posted inActualitate

Grădinița nr. 9 Bârlad și-a „deschis porțile” pentru prichindeii de 1-2 ani

Grădinița nr. 9 Bârlad și-a „deschis porțile” pentru prichindeii de 1-2 ani

Pe 24 aprilie, Grădinița cu Program Prelungit nr. 9 Bârlad, una dintre cele mai căutate din oraș, a organizat Ziua Porților Deschise. Activitatea a vizat promovarea unității preșcolare în rândul tinerilor părinți care au acasă copii cu vârsta cuprinsă între 1-2 ani și, din toamnă, trebuie să-i aducă în colectivitate.

Timp de două ore, părinții însoțiți de prichindei au fost invitați să viziteze sălile de clasă, pentru a vedea dotările de care dispune unitatea situată pe strada Vasile Pârvan nr. 17. Vizitatorii au fost îndrumați de educatoarele grădiniței, care i-au lăsat să se joace cu baloane colorate și le-au prezentat diverse jocuri educative și distractive.

 

Astfel, între orele 10.00-12.00, zecilor de părinți care au venit cu micuții la activitate li s-a adus la cunoștință oferta grădiniței pentru anul școlar 2023-2024, respectiv:

– activități curriculare: • jocuri şi activități alese de copii, • activităţi pe domenii experenţiale – domeniul ştiinţe; domeniul limbă și comunicare;domeniul om și societate; domeniul estetic și creativ; domeniul psiho-motric; activități recreative și recuperatorii, • activități opționale predate de cadrele didactice (pentru a cultiva talentele copiilor în condiţii de înaltă exigenţă psiho-pedagogică, Grădinița nr. 9 pune la dispoziţie o gamă variată de activităţi.

 

– activități extracurriculare: • proiecte naţionale:„UEFA PLAY MAKERS”, „Grădina de relaxare, linişte şi învăţare”, „Joc, respect şi bucurie!”, „Fiecare copil merită o poveste”; • proiecte și parteneriate educaţionale: „Cultură şi diversitate în spaţiul european”, „Un loc sub soare pentru fiecare”; • proiecte de voluntariat în cadrul SNAC:„Săptămâna legumelor și fructelor”, „Iepuraşul cu surprize”, „Dăruieşte şi eşti mai bogat cu un zâmbet”; • concursuri naţionale şi internaţionale: Micii olimpici, Micul isteţ, vizite, excursii, etc.

„Grădiniţa îşi propune să ofere un proces funcţional cât mai performant, având în vedere provocările multiple actuale,

 » Citește mai mult…