Posted inActualitate

Ora de educație rutieră în comuna Iana

Ora de educație rutieră în comuna Iana

Ieri , 23 aprilie, de Sf. Gheorghe, a fost organizată de Poliția Rutieră Bârlad în colaborare cu Primăria Iana, reprezentată de primarul Ionuț Totolici, o frumoasă activitate informativ-preventivă, privind regulile de circulație pe drumurile publice!

În comuna Iana, Poliția Rutieră Bârlad, împreună cu primarul Ionuț Totolici, au organizat o activitate preventivă, de informare, destinată școlarilor, bicicliștilor și căruțașilor . Activitatea a  beneficiat de sprijinul Primăriei comunei Iana și face parte din calendarul de activități al IPJ Vaslui.  Elevii, tinerii și căruțașii care au avut curiozitatea să cunoască  pe agenții rutieri bârlădeni, au fost încântați de tehnica și dotările acestora, menite să îi ajute în menținerea unui trafic rutier sigur. Au fost distribuite de polițiști pliante, pentru ca fiecare, de la mic la mare, să cunoască regulile de circulație. Cei mici au fost dornici să vadă, îndeaproape, autospecialele poliției rutiere, să  pornească sistemele luminoase, folosite atunci când aceștia circulă în regim prioritar și să primească primele sfaturi despre siguranța în deplasare prin folosirea machetelor educative, care conțin jocuri cu tematică rutieră, pentru respectarea de către elevi a normelor rutiere.

 

Totodată, persoanele prezente au primit sfaturi despre modul corect de deplasare în calitate de pieton, traversarea în siguranță a părții carosabile, folosirea căruțelor și a bicicletelor, iar copiii au fost informați despre  regulie clare de circulație. Participanții, de la mic la mare, s-au putut familiariza cu indicatoarele rutiere, cu regulile de circulație pe drumurile publice și au demonstrat buna înțelegere a sfaturilor primite.Toți participanții au primit, în afară de pliantele cu regulile de circulație și veste reflectorizante, spre marea bucurie a elevilor.

 » Citește mai mult…