Posted inActualitate

Dumitru Buzatu a fost plasat în arest la domiciliu

Dumitru Buzatu a fost plasat în arest la domiciliu

Tribunalul Vaslui a decis, luni, 15 aprilie, plasarea în arest la domiciliu a fostului lider PSD Dumitru Buzatu, acuzat de luare mita. Fostul președinte al PSD Vaslui și președinte al CJ Vaslui a fost  până astazi în arest la Penitenciarul Vaslui.

„Se înlocuiește măsura arestului preventiv dispus prin încheierea 70/DLF din data de 23.09.2023 pronuntatain dosarul nr. 1886/89/2023 al Tribunalului Vaslui (…) cu măsura arestului la domiciliu. Impune inculpatului obligația de a nu părăsi imobilul din sat Zapodeni, com. Zapodeni, jud.Vaslui, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau in fața căruia se afla cauza”, a decis Tribunalul Vaslui.

Dumitru Buzatu are obligatia de a se prezenta in fata judecătorului de camera preliminara ori de cate ori este chemat si sa nu ia legatura cu expertul Radu Judele precum si cu o serie de martori. In cursul săptămânii trecute, avocatul Kristian Winzer, care il reprezinta pe fostul presedinte al Consiliului Judetean Vaslui, Dumitru Buzatu, a precizat, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, ca acesta a fost prezent pe data de 9 aprilie la DNA Iasi ca martor denunțător într-un dosar instrumentat de procurorii anticoruptie. Aparatorul lui Buzatu a aratat ca denuntul clientului sau nu vizează pretinse infractiuni de coruptie sau asimilate faptelor de coruptie din Consiliul Judetean Vaslui, din anumite instituții aflate în subordinea acestuia sau din cadrul organizației judetene sau centrale a PSD, asa cum s-a prezentat in spatiul public, ci doar o infracțiune împotriva intereselor financiare ale UE, savarsitaexclusiv de catre o entitate privata si de către reprezentanții in drept si in fapt ai acesteia.

Reamintim ca Tribunalul Vaslui a emis, pe 23 septembrie anul trecut, un mandat de arestarepreventiva pentru 30 de zile pe numele lui Buzatu pentru luare de mita, insa acesta a contestat solutia. Ulterior, magistratii Curtii de Apel Iasi au respins contestația depusa de avocatul lui Dumitru Buzatu.

 » Citește mai mult…