Posted inActualitate

Preșcolarii și școlarii de la Pogonești, instruiți de polițiștii bârlădeni

Preșcolarii și școlarii de la Pogonești, instruiți de polițiștii bârlădeni

Peste 100 de  elevi din ciclurile primar , gimnazial și copiii de la grădiniță din localitatea Pogonesti, au participat pe 9 aprilie la o serie de activități informativ-preventive desfășurate de polițiștii bârlădeni in colaborare cu Primaria Pogonești. Dincolo de informațiile si recomandarile privind respectarea regulilor de circulație pe drumurile publice ori efectele nocive ale consumului de substante psihoactive, copiii au fost mai încantați de faptul că au testat   autospecialele de poliție.

În dimineața de 9 aprilie, elevi din clasele I-VIII de la Școală Gimnaziala nr. 1 și grădiniță, ambele din comuna Pogonești, au luat parte la o inedita activitate desfășurată de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui –Biroul Rutier Barlad în colaborare cu unitatea școlară și cu Primaria Pogonesti. Este vorba despre o activitate informativ-preventiva, prin care s-a dorit informarea si constientizarea copiilor si adolescentilor cu privire la efectele nocive ale consumului de substante psihoactive, precum si necesitatea implicarii in prevenirea situatiilor in care acestia pot deveni victime sau autori ale unor infractiuni. Totodata, celor prezenti le-au fost transmise recomandari preventive referitoare la mersul cu bicicleta ori cu rolele, precum si la comportamentul pe care trebuie sa il aiba in mijloacele de transport sau la locul de joaca. De asemenea, cei mici s-au putut familiariza cu indicatoarele rutiere si regulile de circulatie pe drumurile publice. Mesajele preventive au fost îmbinate cu jocuri si au fost prezentate intr-o formă care sa poata fi înțeleasă de elevi si incusiv de cei de la gradinita. Pe parcursul activitatii, cei mici au raspuns pozitiv la activitatile prin care au fost simulate diverse situatii intalnite in trafic, învățând cum sa se asigure din ambele parti atunci cand traverseaza strada si semnificatia culorilor semaforului, constientizand totodata si importanta respectarii regulilor de circulatie.

Ce misiune are Poliția Barlad

Politia Municipiului Barlad a lansat campania „Drumuri mai sigure” pentru a preveni accidentele rutiere in randul pietonilor,

 » Citește mai mult…