Posted inActualitate

De azi, elevii și preșcolarii din Iana vor avea pachetul alimentar zilnic!

De azi, elevii și preșcolarii din Iana vor avea pachetul alimentar zilnic!

de Crina BUTA

EXCELENT! În cadrul programului național „Masa sănătoasă” din 2024 a fost semnat contractul cu o firma din Focșani,  pentru furnizare a pachetului alimentar pentru 521 elevi si preșcolari pentru școlile si grădinițele din comuna Iana. Valoarea contractului  este de 711.532 lei, iar de azi , 8 aprilie, începe livrarea produselor. Pentru cei 521 de elevi, aceasta„Masa Sănătoasă” este cea mai bine venita,deoarece pana acum mulți copii erau la școala mai mult flămânzi!

In conformitate cu art. 2, alin. (1) din H.G. nr. 24/2024 privind instituirea Programului national „Masa sanatoasa”, s-a acordat prin Programul-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii si elevii din 1000 de unitati de învățământ preuniversitar de stat. În Judetul Vaslui, a fost selectată si comuna Iana pentru a beneficia de program si scolile toate plus grădinițele care sunt frecventate de 521 de elevi si prescolari. Pentru ei, suportul alimentar se va acorda sub forma de „pachet alimentar”. Pretul pentru un pachet alimentar este de maxim 15 lei inclusiv TVA, iar firma care a castigat licitatia și de mâine va da zilnic copiilor la scoli si gradinite ”Masa sanatoasa” este din Focsani.

Ce vor manca elevii și preșcolari din Iana

Contractulde achiziție publica îl constituie pregatirea, prepararea si livrarea zilnica a hranei pentru elevii din Iana. Pentru cei 521 de copii din școli și grădinițe, suportul alimentar consta într-un pachet alimentar, având în vedere faptul ca nu există cantină sau spatiu amenajabil in scopul servirii mesei, compus dupa urmatoarele variante orientative de meniu:

1. Sandvici cu unt, sunca, cascaval si legume (rosii, castravete, salata, etc.)

2. Sandvici cu piept de pui la gratar sau pulpa de pui dezosata la gratar cu legume crude (gogosar, varza, morcov). Autoritatea contractanta propune urmatoarele variante de meniu tip sandvci,

 » Citește mai mult…