Posted inActualitate

PSD Vaslui a depus un proiect în CLM pentru scutirea donatorilor de sânge la plata impozitelor

PSD Vaslui a depus un proiect în CLM pentru scutirea donatorilor de sânge la plata impozitelor

Crina BUTA

Valoarea tichetelor de masă pentru donarea de sânge a crescut de la 67 la 280 de lei, ceea ce a generat o creștere substanțială a numărului de donatori . Au apărut deasemeni reguli noi la donarea de sânge, dupa ce valoarea tichetelor a crescut de 4 ori. Centrul de Transfuzie Sanguină Bârlad, care este cel județean de fapt, anunță, prin managerul Alina Ghimuș, ca numărul donatorilor a crescut proporțional, cel putin pentru moment, iar centrele de recoltare aplică diverse restrictii: programări online, numere de ordine sau, în cazul aglomerarii peste masura,acceptarea doar a donatorilor care au dat sange in ultimii 5 ani.

„Momentan nu mai este așa aglomerat, sunt cam 25 de donatori pe zi, dar depinde uneori mai mulți, peste 30 și alte ori in jur de 20 de donatori”, a precizat  managerul Alina Ghimuș.  

PSD Vaslui  a depus un proiect de hotărâre în CLM de scutire a donatorilor de plata impozitelor!

Potrivit specialistilor, donarea de sange este benefică pentru pacienti, cat si pentru donatori. Sangele poate fi separat in trei componente – celule sanguine rosii, trombocite si plasma, așadar, pot fi folosite pentru trei persoane cu afectiuni diferite. De asemenea, donarea ofera investigatii medicale gratuite, scade riscul accidentelor vasculare, stimuleaza sistemul imunitar, reînnoiește componentele sanguine si face organismul sa tolereze mai usor hemoragiile accidentale.

„Cu toate eforturile autoritatilor centrale, care au majorat, de la inceputul acestui an, valoarea tichetelor de masa pe care un donator de sange le primeste, de la 68 la 280 lei, nevoia de sange din unitatile spitalicesti ramane una constanta! Iar acest lucru il putem afla, pe pielea noastra, atunci cand un apropiat de-al nostru are nevoie urgenta de transfuzie! Pentru a stimula donarea de sange in randul vasluienilor, Grupul consilierilor locali ai PSD Vaslui a depus astazi,

 » Citește mai mult…