Posted inActualitate

A început Olimpiada Națională de Matematică la Huși

A început Olimpiada Națională de Matematică la Huși

de Crina BUTA

În acest an școlar, județului Vaslui îi revine cinstea de a fi gazda etapei Olimpiadei Naționale de Matematică pentru gimnaziu. Acest eveniment prestigios este organizat de Ministerul Educației, prin intermediul Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, în parteneriat cu Societatea de Științe Matematice din România și Societatea de Științe Matematice-filialaVaslui.

 

Astfel, in perioada 2 – 7 aprilie, Colegiul Național „Cuza Vodă” Huși și-a deschis larg porțile pentru elevii claselor VII-VIII, in timp cere prezenții claselor V-VI vor susține proba la Liceul Teoretic „Mihail Kogalniceanu” Vaslui, in perioada 9-12 mai.

Județul Vaslui va fi reprezentat de opt elevi la Olimpiada Națională de Matematică de anul acesta. Cinci dintre ei sunt din municipiul Vaslui si învață la Liceul „Mihail Kogalniceanu”, iar trei elevi sunt din Husi, doi de la Colegiul „Cuza Voda” și unul de la Școala „Mihail Sadoveanu”.

Din lotul județean fac parte Mihnea Pascaru, medaliat cu argint anul trecut la Olimpiada Națională de Matematică, Maria Birladeanu si Octavian Radu, ambii medaliati cu bronz, anul trecut, la etapa națională, precum si Yannis Munteanu, care a primit mențiune de onoare a SSMR in 2023.

Etapa județeană a Olimpiadei de Matematica s-a desfasurat duminică, 10 martie, în Barlad: cea pentru clasele de gimnaziu a fost gazduita de Școala Gimnazială „George Tutoveanu”, iar cea pentru liceu – de Liceul Pedagogic „Ioan Popescu”. Depunând un efort organizatoric semnificativ, Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, alături de Societatea de Științe Matematice din România, Societatea de Stiinte Matematice-filiala Vaslui, Primaria Muncipiului Husi, Primaria Municipiului Vaslui, Primaria Pădureni, Consiliul Judetean Vaslui, Colegiul National “Cuza Voda” Husi, Liceul Teoretic “Mihail Kogalniceanu” Vaslui si sponsori generoși, contureaza ideea unui nou model de implicare în susținerea performanței școlare.

La cele doua sectiuni ale olimpiadei vor participa circa 400 de elevi si 150 de profesori din toata tara,

 » Citește mai mult…