Posted inActualitate

În curând, școlile și grădinițele din comuna Iana vor fi de ultimă generație!

În curând, școlile și grădinițele din comuna Iana vor fi de ultimă generație!

Cinci școli si cinci grădinițe de ultimă generatie din comuna Iana vor putea reprezenta un model pentru administrațiile din întregul judet Vaslui. Cele cinci școli si cele cinci grădinițe, sunt de invidiat. În cel mai scurt timp, dupa ce se va finaliza licitatia proiectului, unitățile de învățământ vor avea dotări ultra moderne si  vor fi pregătite sa–si primească preșcolarii si școlarii.

 

Fiind vorba despre comuna Iana,iata ce localitati are, unde va fi licitatie în cateva zile: Iana, Halaresti, Silistea, Recea si Vadurile. Omul sfinteste locul si primarul Ionut Totolici sfințeste comuna Iana, fiind un om care a reusit saschimbe o comunitate în bine si să ofere normalitate comunității sale.

Recent a avut loc lansarea proiectului cu titlul: „Dotarea cu mobilier si echipamente digitale a unităților de învățământ din comuna Iana, judetul Vaslui”. Primaria Iana în calitate de beneficiar  a demarat implementarea acestui proiect, ca urmare a semnării contractului de finanțare cu numarul 1039DOT ⁄ 2023, respectiv nr. 3850/11.08.2023. Data de începere a implementarii proiectului a fost 11 august 2023, urmând ca acesta să fie finalizat la data de 30 iunie 2024. Proiectul este finantat prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR).

Obiectivul general al proiectului este sprijinirea unitatilor de invatamant din toata comuna Iana, invederea imbunatatirii exigentelor organizarii unui proces educational modern si incluziv, precum si dezvoltarea unui ecosistem digital de educatie si de formare in vederea reducerii decalajelor de invatare. Totodata, se urmareste asigurarea infrastructurii si a resurselor tehnologice necesare pentru cele zece  învățământ din comuna Iana, asigurand astfel desfășurarea optima a procesului educational. Este pentru prima data cand avem la scoli si grădinițe un asemenea proiect si este poate prima asemenea modernizare școlară din judet, poate chiar din toata Moldova”,

 » Citește mai mult…