Posted inActualitate

Varianta Ocolitoare a Bârladului va fi data în folosinta pe 30 iunie

Varianta Ocolitoare a Bârladului va fi data în folosinta pe 30 iunie

Zilele trecute, primarul Municipiului Bârlad, Dumitru Boros, a fost prezent pe șantierul variantei de ocolire (VO) a Bârladului, unde zeci de utilaje si muncitori erau la lucru, pregătind de final una dintre cele mai așteptate investiții din plan local. La numai două săptămâni de la precedenta informare, oficialii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) Iasi au ieșit public cu o nouă actualizare în ceea ce privește stadiul execuției lucrărilor la Varianta de Ocolire (VO) a Bârladului. Prin intermediul unei postari pe pagina de socializare a instituției făcute pe 20 martie, aceștia au anunțat că execuția lucrărilor a ajuns la 80,36% si că așternerea covorului asfaltic a acoperit circa 60% din traseul Soselei de Centura.

Lucrarea este finalizată fizic undeva la 86%, fără a exagera câtuși de putin! Girațiile de la Trestiana si Simila sunt gata în proporție de peste 90%. Iar informațiile importante de acum apar. Si anume, de săptămâna viitoare se dau in circulatie, definitiv, aceste doua giratii, pentru a se putea finaliza lucrările pe zona centrala.În plus, s-au finalizat lucrările la parapeții pietonali de la toate podurile, iluminatul e gata peste 85% , iar in foarte scurt timp va începe montarea ultimului strat de asfalt, cel de uzura. Practic, ce se mai face acum la varianta sunt operațiile care îmbracă lucrarea. Vorbim aici de hidroizolații la toate podurile si pasajele si de alte lucrari minore, dar care fac diferenta. Cea mai buna veste este că termenul de finalizare de 30 iunie 2024 va fi respectat!”, a transmis primarul Dumitru Boros.

Iată ce transmitea acum câteva zile DRDP Iasi!

„Vă arătăm imagini aeriene de la lucrările de așternerea a mixturilor asfaltice derulate in aceasta perioada pe santierul Variantei Ocolitoare Barlad, judetul Vaslui!

 » Citește mai mult…