Posted inActualitate

După performanța de la FOTE, Amalia Puflea participă și la Campionatul European de Gimnastică din Germania

După performanța de la FOTE, Amalia Puflea participă și la Campionatul European de Gimnastică din Germania

Abia întoarsă în țară din Slovacia, unde a participat la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), bârlădeanca Amalia Puflea (15 ani), aflată în ultimul an de Juniorat, face parte din delegația României care, ieri, a plecat în Germania pentru a participa la Campionatul European de Gimnastică Artistică. La FOTE, gimnasta a obținut trei medalii de aur și una de argint, fiind declarată cea mai valoroasă sportivă a României de la competiție.

În această săptămână, mai exact între 11 – 14 august, orașul Munchen din Germania va găzdui cea de-a 34-a ediție a Campionatului European de Gimnastică Artistică pentru Junioare și Senioare (European Women’s Artistic Gymnastics Championships). După cum au anunțat oficialii Federației Europene de Gimnastică (FEG) încă de luna trecută, în total, vor participa 259 de sportive (147 Senioare și 112 Junioare) din 37 de țări (Austria, Begia, Bulgaria, Croația, Cehia, Danemarca, Spania, Finlanda, Franța, Marea Britanie, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Elveția, Slovacia, Suedia, Turcia, Ucraina, etc.).


În prima zi (11 august), vor avea loc calificările pentru concursul pe echipe și concursul de individual compus la Senioare, iar în a doua zi – calificările pentru concursul pe echipe și concursul de individual compus la Junioare. În cea de-a treia zi, se va desfășura finala pe echipe la Senioare, iar în ultima zi – finalele pe aparate la Junioare și Senioare, urmate de premiere.

România va fi reprezentată de echipe la ambele categorii (Junioare și Senioare), în total deplasându-se la Munchen cu 10 sportive. Pe lista făcută publică de FEG figurează și o bârlădeancă, ce va avea ocazia să se remarce și să propulseze echipa de Junioare cât mai sus în clasamentul european.

Este vorba despre Amalia Puflea,

 » Citește mai mult…