Posted inActualitate

Vino si tu la “Marșul pentru Viață 2024” din Bârlad!

Vino si tu la “Marșul pentru Viață 2024” din Bârlad!

de CRINA Buta

Sâmbătă, 30 martie 2024, în cadrul si la finalul proiectului „Luna pentru viață 2024”, va avea loc a paisprezecea editie a Marșului pentru Viață, eveniment care se desfășoară în București si in sute de localități din Romania si Republica Moldova. Tema este“Construim împreună pentru VIATA”.

La Barlad, Marșul pentru Viață are loc sâmbătă, 30 Martie, ora 14.00, pe Esplanada din spatele Bisericii Domneasca, unde va avea loc si un eveniment cultural. Parteneri sunt: Episcopia Husilor, Protopiatul Barlad, Primaria Barlad, Crucea Rosie Romana – Filiala Barlad, Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui. Sunteti asteptatipe 30 martie, la orele 14.00, pe Esplanada din spatele Bisericii Domneasca din Barlad!

În Luna pentru “Viata 2024” se organizeaza activitati de informare pro-viata la nivel national, tema evenimentului din acest an fiind “Construim împreuna pentru viață”.

“Construim impreuna o cultura a sprijinului față de femeia însărcinată, a celebrarii valorii infinite si a demnității fiecărei persoane umane din primul moment al existentei ei. Construim împreună o cultura a empatiei si decentei, în care femeile însărcinate sa poată împărtăși cu cei din jur, cu încredere si fără teamă, starile si problemele cu care se confrunta. Construim împreună o cultura a contribuției pentru o lume mai sigura si mai demna. Construim comunități de sprijin. Un proverb spune ca este nevoie de un sat pentru a creste un copil. Noi credem cu tarie ca este nevoie de o comunitate responsabilă si empatică pentru a ocroti femeia însărcinată, ca sa poarte si sa nasca in cele mai bune condiții copilul cu care este însărcinată. Știm că doar prin implicarea generala putem construi această cultura. Femeile au nevoie:

→ de familie si de prieteni care sa le fie alaturi; de bărbați care să înteleaga situatia femeilor însărcinate și a mamelor și sa le sprijine,

 » Citește mai mult…