Posted inActualitate

Deputatul Eduard Popica vine cu vești bune pentru personalul militar

Deputatul Eduard Popica vine cu vești bune pentru personalul militar

Ieri, pe  25 martie,  a fost publicată, în Monitorul Oficial, OUG nr. 26 pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul Apărării, Ordinii Publice si Securității Naționale.  Actul normativ are în vedere si unele drepturi ale personalului, care vor fi actualizate, începând cu data publicării în Monitorul Oficial (salariul de grad, norma de echipare, indemnizația pentru unele misiuni, salarizarea pentru participarea la forme de pregatire profesională și pentru militarii angajați cu contract). De la 1 Aprilie intră în aplicare OUG nr.26, după cum a precizat deputatul Eduard Popica, vicepreședintele Comisiei Juridice în Camera Deputaților din Parlamentul Romaniei.

Surpriza la acest act normativ însă, constă în valoarea superioară a cuantumului salariului de grad decisă în Guvern, respectiv 1980 lei brut, practic cu 45% mai mult decât se așteptau angajații, conform calculelor! Iata ce a prezentat deputatul vasluian, Eduard Popica (PSD), în comunicatul trimis militarilor bârlădeni, vasluieni si hușeni:

“Actul normativ are în vedere și unele drepturi ale personalului, care vor fi actualizate, începând cu data publicării în Monitorul Oficial (salariul de grad, norma de echipare, indemnizația pentru unele misiuni, salarizarea pentru participarea la forme de pregătire profesională și pentru militarii angajați cu contract).

📌Surpriza însă constă în valoarea superioară a cuantumului salariului de grad decisă în Guvern, respectiv 1980 lei brut, practic cu 45% mai mult decât se așteptau polițiștii, conform calculelor! Valoare netă calculată în vederea acordării este de 792 lei net pentru un agent (față de 429 lei – calcul inițial).
📌În plus, prin această ordonanță, pentru ,,structurile / unitățile care contribuie la realizarea / menținerea capacității operaționale”, se stabilește o majorare salarială de până la 30% din solda / sau salariul de funcție / sau salariul de bază (după caz), respectiv pentru personalul militar, polițienesc și civil din SAOPSN,

 » Citește mai mult…