Posted inActualitate

Tema Zilei Mondiale a Apei din acest an este “Apa pentru Pace”

Tema Zilei Mondiale a Apei din acest an este “Apa pentru Pace”

Ieri 21 martie, AQUAVAS SA  a marcat Ziua Mondiala a Apei care este sărbătorită anual pe 22 Martie. Ziua Apei a fost marcată ieri, printr-o activitate desfășurată în cadrul Scolii Gimnaziale „Elena Cuza” Vaslui, cu clasa a V-a, diriginte fiind profesoara de geografie Lucica Carp.

Ziua Mondiala a Apei este un eveniment anual al Organizatiei Natiunilor Unite care se concentrează pe importanta apei potabile. Datorita unui cumul de factori, intre care se numara cresterea populatiei, industrializarea si schimbarile climatice, resursele de apa din intreaga lume sunt supuse unei presiuni mari nu numai din punct de vedere calitativ, ci si din punct de vedere cantitativ.

In 1993, Adunarea Generala a ONU a desemnat data de 22 martie ca Ziua Mondiala a Apei. Organizatiile si grupurile de pe tot globul folosesc aceasta zi pentru a educa si a sustine gestionarea durabila a resurselor de apa, in special de apa dulce. Apa se afla, de asemenea, in centrul adaptarii la schimbarile climatice, servind drept legatura cruciala intre sistemul climatic, societatea umana si mediu. Fara o gestionare adecvata a apei, este probabil sa existe o concurenta sporita pentru apa intre sectoare si o escaladare a crizelor de apa de diferite tipuri, declansand situatii de urgenta intr-o serie de sectoare dependente de apa.

Tema este propusa in prealabil de UN -Water si este aliniata cu publicatia anuala a Raportului ONU privind dezvoltarea apei in lume, publicata de UNSECO in numele UN-Water, iar realizarea acestuia este coordonata de Programul Mondial de Evaluare a Apelor (WWAP) UNSECO.

 » Citește mai mult…