Posted inActualitate

Dispensar nou în comuna Iana

Dispensar nou în comuna Iana

Crina Buta

Tânărul primar al comunei Iana, Ionuț  Totolici, la doar 38 de ani, a reușit să realizeze, printr-un proiect PNDL, un dispensar medical nou, cel vechi fiind in reconstructie. Contractul de finanțare a fost semnat  in 2017, la  Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE – prin Subprogramul modernizarea satului românesc). Primarul  a semnat alaturi de fostul ministrul de atunci, Paul Stanescu, contractul de finanțare pentru „Dispensar uman în comuna Iana”,proiectul  fiind în valoare  de 572.501,53 lei, dintre care  533.901, 42  de lei au fost de la bugetul de stat si 38.600,11 de la bugetul local.

Acest nou  și modern Dispensar Uman din comuna Iana, (aflat langa dispensarul vechi, care este in reparatie capitala), este dotat cu  un cabinet stomatologic, cu doua cabinete pentru medic de familie, cu  săli de tratamente și o farmacie.  Construirea noului dispensar în satul Iana prin PNDL 2 s-a derulat intre anii 2018-2021.

Referitor la proiectul ce a vizat construirea noului dispensar , primarul Totolici a precizat ca era mare nevoie de o asemenea investiție, deoarece în comuna, dispensarul existent (cel vechi) este din lut si la un pas sa se dărâme. Noul dispensar a fost construit langa cel vechi pentru ca, pe durata derularii lucrarilor, medicul angajat sa poată da consultații în continuare.

Cabinetele sunt dotate cu mobilier și echipamente de ultimă generație, acestea fiind mai mult decât necesare locuitorilor de toate vârstele din comuna Iana.

”  Am inaugurat în acest mandat, 2020-2024, un nou dispensar medical construit în comuna noastră. Echipa primăriei a reușit să implementeze cu succes acest obiectiv important pentru comună, realizat prin PNDL 2. Doresc să felicit toți colegii din primărie și pe toți cei care au fost implicați în acest proiect. Le mulțumesc că împreună am reușit să facem tot ceea ce ne-am propus în acest mandat”,

 » Citește mai mult…