Posted inActualitate

La Iana se lucreaza intens la modernizarea drumurilor din satul Silistea!

La Iana se lucreaza intens la modernizarea drumurilor din satul Silistea!

Crina Buta

În comuna Iana  se lucreaza intens la un santier in lucru, privind „Modernizarea drumurilor satesti din localitatea Silistea, comuna Iana, judetul Vaslui”.  Lungimea drumurilor de executat  este de 4.229 m. Proiectul  este finanțat prin PNDL 2,  valoarea totala fiind 8.358.334,77 lei,  din care bugetul de stat este  8.049.306,77 lei si bugetul local de la Primaria Iana fiind de 309.128,43 lei.

„Este un obiectiv pe care ni l-am dorit foarte mult, pentru că era firesc să modernizăm și drumurile. Cei 4.229 de m pe care îi avem de construit acum, sunt continuarea lucrarilor incepute anul trecut ”, a declarat Ionut Totolici, primarul comunei Iana.

Primarul a înțeles importanța investițiilor pentru dezvoltarea comunității și a reușit să aducă schimbări semnificative în comună. Este un pas înainte pentru comunitate și un exemplu elocvent de cum o administrație serioasa poate transforma viețile oamenilor. Aceasta demonstrează capacitatea primarului Ionut Totolici, din PSD, de a atrage fonduri și de a gestiona proiecte complexe în beneficiul cetățenilor. În acest moment, comuna Ianacapata un aspect pronunțat de urban și lucrările acestea de modernizare continuă. Este o notă foarte bună pentru administrația publică locală și pentru echipa care munceste la aceste lucruri.

Lucrarea a inceput pe 24 aprilie anul trecut iar acum  a demarat in continuare a doua parte a lucrarilor ramase de executat. Proiectantul  general este SC July Expert  Consulting SRL Barlad, iar constructorul general este SC Viacons SRL Husi, unele dintre cele mai bune societati de proiectare si executie din judet. Autorizatia de constructie este eliberata de Primaria comunei Iana, pe 4 aprilie 2023. Conform  primarului comunei Iana, Ionut Totolici, lucrarea a demarat pe 24.04.2003 si  va fi finalizata pe 24.04. 2025.

  

 » Citește mai mult…