Posted inActualitate

Deputatul Popica, de acord cu interzicerea comercializării băuturilor enrgizante către minori

Deputatul Popica, de acord cu interzicerea comercializării băuturilor enrgizante către minori

Ca urmare a decesului unui minor după ce a consumat băuturi energizante, coaliția de guvernare a inițiat un proiect de lege pentru a preveni astfel de cazuri. 

„Am votat in Plenul Camerei Deputaților proiectul de lege care reglementează interzicerea comercializării băuturilor energizante către minori și în instituţii de sănătate ori destinate ocrotirii speciale a unor categorii de persoane defavorizate. Prin acest proiect, protejăm copiii de pericolul la care sunt expuși consumând acest tip de băuturi toxice”, a declarat deputatul Eduard-Andrei Popica.

Ca și sancțiuni, proiectul de lege prevede amenzi de la 5.000 de lei la 20.000 de lei pentru localurile care vor vinde minorilor energizante, iar dacă repetă contravenţia, li se poate suspenda activitatea pe o perioadă de până la 30 de zile.

„Totodată, am prevăzut amenzi cuprinse între 10.000 de lei şi 30.000 de lei, dacă vânzarea sau/şi oferirea cu titlu gratuit a băuturilor energizante minorilor au loc în unităţi de învăţământ, în unităţi sanitare sau în unităţi de ocrotire a oamenilor defavorizaţi. Mulțumesc părinților și cadrelor didactice care, în ciuda opoziției producătorilor, au contribuit la forma finală a legii și colegilor din PSD, dar și celor de la alte partide care au înțeles importanța acesteia și au votat-o”, a mai transmis parlamentarul.

Deputatul a subliniat că, în continuare, în cadrul Comisiei Juridice de Disciplină și Imunități, se lucrează la alte legi importante, făcute să protejeze cetățenii, cum ar fi: interzicerea jocurilor de noroc sau comercializarea țigărilor electronice către minori.

 » Citește mai mult…