Posted inActualitate

Canotorul Constantin Filip, participant activ la Campania „Sânge de campion”

Canotorul Constantin Filip, participant activ la Campania „Sânge de campion”

Dumeșteanul Constantin Filip, campion balcanic și vicecampion european la canotaj în 2023, categoria Juniori, se numără printre canotorii români care, la începutul săptămânii, au dat curs invitației de a participa la Campania „Sânge de campion”.

Este vorba despre o campanie de donare de sânge inițiată anul trecut de Federația Română de Canotaj în parteneriat cu Institutul Național de Transfuzie Sanguină „Prof. Dr. C. T. Nicolau” din București, ce s-a aflat la a doua acțiune, derulată pe 12 februarie.

„La acțiunea de donare de sânge au participat sportivi din lotul de tineret al Federației Române de Canotaj: Vlad Vatamaniuc, Daria Dinulescu, Manuela Lungu, Estera Vîlceanu, Constantin Roiu, Constantin Filip, Cătălin Cățoiu, Elena Robitu, Diana Petian și Petruța Popa. Alături de ei a fost Elisabeta Lipă, președintele Agenției Naționale pentru Sport, și Livia Grijuc, directorul Institutului Naţional de Transfuzie Sanguină «Prof. Dr. C. T. Nicolau» București. O donare de sânge poate salva 3 vieți!”, au precizat oficialii Federației Române de Canotaj.

În ceea ce îl privește pe canotorul Constantin Filip, acesta are 18 ani (născut pe 29 aprilie 2005, și provine din satul Schinetea, comuna Dumești. Sportivul este legitimat la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanța. Numai în anul 2023, canotorul a urcat pe podium în toate cele trei competiții internaționale la care a luat parte.

Concret, la Campionatul European de Canotajpentru Juniori, desfășurat între 21-22 mai, înFranța, dumeșteanul a obținut titlul de vicecampion și medalia de argint împreună cu echipajul de patru rame cu cârmaci (JM4+). La Campionatul Mondial de Canotaj Under 19, desfășurat între 2–6 august, tot în Franța, Filip a câștigat medalia de bronz în proba de opt plus unu (JM8+) alături de ceilalți opt coechipieri români. Nu în ultimul rând, în urma participării la Campionatul Balcanic de Canotaj pentru Juniori,găzduit de lacul Lebăda din comuna Pantelimon,județul Ilfov,

 » Citește mai mult…