Posted inActualitate

Programul “Împreună prindem curaj” la Școala Gimnazială “Vasile Pârvan”, Bârlad

Programul “Împreună prindem curaj” la Școala Gimnazială “Vasile Pârvan”, Bârlad

Ministerul Educației, prin Ordinul 6631/10.11.2023, a aprobat Programul de prevenire a violenței și a infracțiunilorîn mediul școlar “Împreună prindem curaj” și a alocat sumeleprovenind din Mecanismul național de susținere a preveniriicriminalității.

    Bugetul total al programului a fost de 1.407.473 lei iarbugetul pe județ a fost diferențiat în funcție de dimensiuneapopulației școlare. Astfel, ISJ Vaslui a primit în buget suma de 32.000 lei, aceasta fiind ulterior directionată către CJRAE Vaslui, instituția coordonatoare a programului  “Împreunăprindem curaj”. Bugetul maxim care putea fi alocat uneiunități de învățământ a fost de aproximativ 4000 lei.

       Școala Gimnazială “Vasile Pârvan”, Bârlad a aplicatalături de alte 31 de școli din județul Vaslui pentru obținereafinanțării, proiectul depus clasându-se pe locul 4 în urmaevaluării realizate de comisia stabilită la nivelul CJRAE Vaslui. Astfel, începând cu luna ianuarie 2024, la nivelulșcolii se desfășoară activități specifice de prevenire șireducere a violenței și a infracțiunilor  în mediul școlar. A fostcreat blogul proiectului de catre elevii claselor a VII-a, îndrumați fiind de membrii echipei de proiect iar elevii celortrei clase  pregatitoare au fost implicați în activități de conștientizare a impactului pe care îl au actele de violență la nivelul grupului.

     În luna februarie, părinții sunt invitații elevilor de la claselea III-a și a IV-a pentru a spune împreună “STOP violenței înfamilie!” și tot în această lună elevii claselor a V-a vorparticipa la un concurs de redactare  de scrisori în care vorrelata cazuri reale/imaginare  de violență, identificând soluțiieficiente pentru rezolvarea acestora.

        Proiectul “Împreună prindem curaj” cuprinde o serie de alte activități  menite să  crească gradul de conștientizare și de implicare în ceea ce privește  fenomenul violenței în care suntimplicați copiii și tinerii, având finalitatea în luna iunie 2024. Vâ invităm să vă alăturați luptei împotriva violenței în mediulșcolar și nu numai.

 » Citește mai mult…