Posted inActualitate

Se lucrează la trotuarele din Sudul orașului!

Se lucrează la trotuarele din Sudul orașului!

Municipalitatea bârlădeană a anunțat că modernizarea trotuarelor de pe Bulevardul Republicii este aproape de final, însă deja câteva echipe de muncitori s-au apucat de lucru, spre Sud, și pe partea stângă a străzii Tecuciului. Astfel, cel mai ambițios proiect de modernizare a orașului, care prevede și ample lucrări de refacere a Bulevardului Epureanu și a străzii Vasile Pârvan, intră într-o nouă fază. Refacerea trotuarelor de pe Tecuciului, prin montaj de pavele și amenajarea de piste pentru biciclete, se va face din zona Confecții, până în zona Peco – Autobază. 

„Schimbările, în special pe Republicii, sunt evidente. Urmează acum Tecuciului, iar în scurt timp se vor relua și lucrările de asfaltare cu ultimul strat pe străzile care compun inelul de mobilitate. În acest fel, traficul pietonal, cel de biciclete și mai ales cel auto, care cunoaște valori tot mai ridicate de la an la an, vor avea parte de o lucrare unitară, care face lejer legătura cu toate celelalte artere de pe stânga și de pe dreapta Bulevardului Republicii și care asigură o mobilitate urbană sporită. Toate acestea se întâmplă într-un context benefic pentru municipiu. Și mă refer aici la lucrarile la Varianta de Ocolire, care avansează foarte bine, după cum am anunțat chiar zilele acestea”, a menționat primarul Dumitru Boroș.
Reamintim că lucrările de asfaltare desfășurate la așa-numitul „inel de mobilitate” (Bulevardul Epureanu – Nicolae Bălcescu – Dragoș Vodă – segment Mihai Eminescu – G-ral Vasile Milea – Mihai Viteazu – Col. Simionescu Sava – Ioan Popescu – Vasile Pârvan) prevăd și refacerea trotuarelor de pe aceste artere. Valoarea Proiectului de Mobilitate Urbană (reabilitare străzi și trotuare, autobuze electrice și construire autobază) depășește 18,4 milioane euro.

 » Citește mai mult…