Posted inActualitate

Jandarmii vasluieni, la bilanț: aproape 11.700 de misiuni în anul 2023

Jandarmii vasluieni, la bilanț: aproape 11.700 de misiuni în anul 2023

Recent, conducerea Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Vaslui a dat publicității un scurt bilanț al activităților desfășurate în cursul anului 2023 de structurile operative ale unității (Detașamentul de Jandarmi Mobil, Detașamentul de Jandarmi Vaslui, Detașamentul de JandarmiBârlad și Secția de Jandarmi Huși).

Astfel, în cele 12 luni ale anului trecut, jandarmii vasluieni au executat 11.637 de misiuni pentru asigurarea și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, mai mult de un sfert dintre ele soldându-se cu amenzi usturătoare. Concret, potrivit raportului de activitate publicat, în cursul anului 2023, jandarmii au aplicat 3.095 de sancțiuni contravenționale, din care 1.898 au fost amenzi în cuantum de 644.700 lei, iar 1.197 au fost avertismente scrise.

„Tot anul trecut, jandarmii vasluieni au constatat independent un număr de 163 de infracțiuni, privind un număr de 190 de făptuitori, iar în cooperare cu polițiștii au participat la constatarea unui număr de 137 de infracțiuni. O importanță deosebită a fost acordată activităților de prevenire, fiind desfășurate în total un număr de 158 de astfel de activități, atât în mediul școlar cât și cu ocazia misiunilor executate. Unitatea asigură paza și protecția la un număr de 18 obiective din competență. Structurile specializate au asigurat protecția a 108 transporturi de valori și speciale și au participat la asigurarea protecției pentru 244 de transporturi de corespondență clasificată.

De asemenea, jandarmii au intervenit în sprijinul celor care au avut nevoie la 1.449 de apeluri, fie la «112», fie la dispeceratul unității”, a transmis colonel Florin-Cătălin Bărbuță, inspectorul șef al IJJ Vaslui.

Potrivit acestora, în vederea realizării priorităților instituționale, se va avea în atenție dialogul, cooperarea și colaborarea interinstituțională, coroborate cu acțiunea fermă și profesionistă care vor fi esențiale pentru menținerea stării de normalitate la nivelul județului și dezvoltarea gradului de siguranță a cetățeanului.

 » Citește mai mult…