Posted inActualitate

Vasluian cu tupeu: depistat la volan drogat cu două substanțe psihoactive!

Vasluian cu tupeu: depistat la volan drogat cu două substanțe psihoactive!

Un vasluian de 37 de ani a dat dovadă de un tupeu incredibil când s-a urcat la volan după ce a consumat două substanțe psihoactive! Individul a fost prins sâmbătă, 20 ianuarie, în jurul orei 19.00, la intersecția străzilor Decebal și Hușului din municipiul Vaslui.

Polițiștii Biroului Rutier Vaslui, care se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu în acea zonă, l-au depistat în trafic și oprit, pentru verificări,întrucât au bănuit că, după modul în care conducea mașina, nu ar fi exclus să se afle sub influența alcoolului sau a drogurilor. Mai ales că, în week–end, au desfășurat o acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere şi menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, precum și pentru depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a tuturor participanților la trafic care conduc vehicule sub influența alcoolului sau substanțelor psihoactive.

„Conducătorul auto a fost testat cu aparatul DrugTest, reieșind indicii cu privire la posibila prezență a două substanțe psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la Spitalul Județean de Urgență Vaslui în vederea stabilirii cu exactitate a consumului substanțelor interzise. Cercetările sunt continuate de către polițiștii vasluieni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării întregii activității infracționale a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de «conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe»”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui.

Tot în cadrul acestei acțiuni desfășurate de mai mult de 35 de polițiști, pe raza de competență a Poliției Municipiului Vaslui și a Poliției Orașului Negrești, au fost instituite 21 de filtre rutiere, legitimate peste 380 de persoane, controlate peste290 de vehicule și derulate 256 de testări alcoolscopice și 12 testări cu dispozitivele Drugtest. Totodată, au fost verificate 7 unități comerciale. În total, polițiștii au aplicat 45 desancțiuni contravenționale,

 » Citește mai mult…