Posted inActualitate

Vești bune la început de an: Bârladul va avea primele șase stații publice de încărcare a mașinilor electrice!

Vești bune la început de an: Bârladul va avea primele șase stații publice de încărcare a mașinilor electrice!

Început de an cu vești bune la Bârlad, în direcția reducerii poluării! Primarul Dumitru Boroș a semnat contractul de finanțare cu reprezentanții Administrației Fondului de Mediu pentru achiziția și montarea a șase stații de reîncărcare a vehiculelor electrice.

 

Municipalitatea bârlădeană a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, că, zilele trecute, edilul orașului a semnat contractul de finanțare pentru o investiție ce prevede achiziția și montarea a șase stații de reîncărcare a vehiculelorelectrice pe raza Bârladului. Proiectul are o valoare de 1.131.591 lei și are ca termen de implementare finalul anului în curs.

Potrivit reprezentanților primăriei, cele șase stații de reîncărcare vor fi amenajate în următoarele zone: una pe Bulevardul Republicii, una laextremitatea Grădinii Publice spre ieșirea din localitate, o stație în parcarea din spatele Casei de Cultură, una în parcarea din Piața „Sfântul Ilie” (către zona Bisericii Vovidenia), două stații alăturate pe strada Dragoș-Vodă, către zona Fabricii de Confecții (în parcarea din spatele magazinului Lidl) și o stație în zona Parcului „Victor Ion Popa” (lângă curtea Liceului Industrial).

Fiecare stație va avea două puncte de încărcare, unul pentru încărcare rapidă, de 50 kW, și unul de încărcare lentă, de 22 kW. Pentru o autonomie de 100 de kilometri, încărcarea mașinii la punctul de 50 kW se realizează în 20 – 30 de minute, în timp ce punctul de încărcare lentă livrează curentul necesar în decurs de aproximativ două ore.

„Acest proiect va fi urmat de un altul, cu și mai multe stații, dar despre acela vom vorbi la momentul când vom semna contractul de finanțare. Este posibil ca anumite persoane să considere aceste stații un moft, dar astfel de comentarii vin în general din direcția celor care nu fac o legăturăîntre poluare și mașinile care circulă cu benzinăsau cu motorină.

 » Citește mai mult…