Posted inActualitate

Social-democrații vasluieni au prezentat bugetul județului

Social-democrații vasluieni au prezentat bugetul județului

În acest an, bugetul de venituri a județului Vaslui se va ridica la peste 572 de milioane de lei, în timp ce cheltuielile cu salariile personalului din instituțiile subordonate vor fi de peste 363 milioane de lei, iar cele cu investițiile vor fi de aproape 315 milioane de lei. Detaliile despre buget au fost prezentate luni, în cadrul unei conferințe de presă susținute la sediul PSD Vaslui.

 

Conducerea Organizației Județene a Partidului Social Democrat (PSD) Vaslui, în speță Ciprian Trifan, secretar executiv, și deputatul Adrian Solomon, președinte interimar, a susținut luni, 22 ianuarie, o nouă conferință de presă. Primul subiect abordat a fost cel legat de bugetul local al județului pe anul 2024, proiectul de hotărâre privind bugetul fiind deja în dezbatere publică. Cel care a vorbit despre această chestiune este Ciprian Trifan, ce deține funcția de vicepreședinte cu atribuții de președinte al Consiliului Județean (CJ) Vaslui, care i-a invitat pe cetățenii județului să vină cu sugestii, propuneri și recomandări în privința sumelor ce vor fi cheltuite și domeniile în care vor fi alocați banii, urmând ca bugetul să fie dezbătut și votat de consilierii județeni pe 8 februarie.

„Ne propunem să avem încasări de 572 de milioane de lei și să efectuăm plăți de 678 de milioane, diferența dintre venituri și cheltuieli fiind asigurată de excedentul bugetar de 106 milioane de lei pe care îl avem din anii anteriori. Principalii piloni ce stau la baza veniturilor bugetului județului sunt sumele defalcate din impozitul pe venit, sumele defalcate din TVA, diverse chirii, concesiuni și taxe pentru emiterea de licențe și autorizații, taxe pe mijloace de transport, contribuția persoanelor asistate în centrele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, subvenții de la bugetul de stat, finanțările pe Programul Național de Redresare și Reziliență, respectiv pe Programul Național de Investiții «Anghel Saligny».

 » Citește mai mult…