Posted inActualitate

Problemele de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, în atenția prefectului și a autorităților sanitare

Problemele de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, în atenția prefectului și a autorităților sanitare

După spitalele din Bârlad și Vaslui, a venit rândul Spitalului de Psihiatrie Murgeni să găzduiască o întâlnire la care au luat parte prefectul Daniel Onofrei, noua conducere a unității spitalicești, dar și directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, Mihaela Vlada. Subiectele abordate au fost problemele cu care se confruntă unitatea medicală.

 

Daniel Onofrei, prefectul județului Vaslui, a convocat ieri, 17 ianuarie, o întâlnire cu noua conducere a Spitalului de Psihiatrie Murgeni și cu reprezentanții DSP Vaslui pentru a afla care sunt problemele cu care se confruntă această unitate medicală. Infecțiile intraspitalicești au constituit un subiect de interes major în cadrul discuțiilor.

„Spitalul din Murgeni a raportat zero infecții intraspitalicești în ultimul an. Acest rezultat se datorează în primul rând stabilității pacienților internați, precum și măsurilor preventive riguroase adoptate de către echipa medicală. În plus, a fost subliniat faptul că orice pacient nou internat este ținut în carantină înainte de a intra în contact cu restul bolnavilor, ceea ce constituie o practicăeficientă pentru prevenirea răspândirii unor eventuale infecții intraspitalicești. În ceea ce privește problemele recente înregistrate la Spitalul Murgeni, am primit asigurări din partea conducerii unității sanitare că s-au luat toate măsurile necesare pentru prevenirea apariției unor situații similare în viitor. A fost subliniată importanța unui control mai riguros al condițiilor de igienă, a calității apei și a alimentației, precum și necesitatea unei comunicări transparente și eficiente cu personalul medical și cu autoritățile. În calitate de prefect, voi continua să monitorizez îndeaproape evoluția situației și să susțin inițiativele care vizează îmbunătățirea sistemului medical din județ”, a declarat Onofrei, reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Spitalul de Psihiatrie Murgeni are o capacitate de 141 de paturi, este monoprofilat pe servicii de psihiatrie cu o secție de Psihiatrie cronici ce are 105 paturi, Compartiment Psihiatrie acuți cu 10 paturi,

 » Citește mai mult…