Posted inActualitate

Senatorul Bîca: „Doctorul sufletelor de la Huși, ales cu 1.200 de voturi!”

Senatorul Bîca: „Doctorul sufletelor de la Huși, ales cu 1.200 de voturi!”

Proaspăt demisionar din PNL și înscris în PSD, senatorul Iulian-Mihail Bîca îl acuză pe fostul său șef de partid Nelu Tătaru, deputat și președintele Organizației Județene a PNL Vaslui, de tot felul de abuzuri față de el și alți colegi, fapt ce a culminat cu plecarea sa din partid.

În cadrul uneri conferințe de presă susținute, luni, 15 ianuarie, la sediul PSD Bârlad, Bîca a vorbit pe larg despre motivele care au stat la baza reîntoarcerii sale în rândul social-democraților, partid din care a plecat în urmă cu 15 ani. Printre acestea se numără nu doar lipsa de implicare a deputatului Tătaru în ajutarea autorităților locale în obținerea de fonduri pentru investițiile din județ și chiar blocarea unor proiecte aflate în derulare, ci și faptul că, în 2022, parlamentarul hușean a preferat ca suma de 750.000 de lei, alocată de Guvern cu scopul repartizării unui obiectiv din județ, să ajungă la o investiție din județul Alba decât la una din județul Vaslui.

Întrebat fiind dacă știe că a fost ales prin redistribuire, după ce a obținut doar 4.000 de voturi, senatorul Bîca a răspuns: „Într-adevăr, în Bârlad, am obținut doar 4.400 de voturi, dar domnul Tătaru, la Huși, a obținut 1.200 de voturi. Comparați dumneavoastră procentele. Huși are jumătate din populația Bârladului. Domnul Tătaru, ministru în funcție și «doctorul sufletelor de la Huși», a obținut 1.200 de voturi la o populație de 30.000 de oameni. Eu la Bârlad, la o populație de 60.000 de oameni, din care votanți peste 50.000, am obținut 4.400 de voturi”.

 » Citește mai mult…