Posted inActualitate

Spitalul Bârlad are, din nou, medic gastroenterolog!

Spitalul Bârlad are, din nou, medic gastroenterolog!

După ce, în ultima perioadă, spitalul bârlădean nu a mai avut medic gastroenterolog, întrucât cel dinainte a plecat din oraș, unitatea spitalicească va dispune, de la 1 ianuarie 2025, de serviciile unui nou gastroenterolog. Până atunci, tânăra doctoriță asigură gărzi în specialitatea Medicină Internă.

 

La jumătatea acestei săptămâni, conducerea Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad a anunțat că un nou medic rezident se va alăturacolectivului medical al unității. Este vorba despre medicul gastroenterolog Maria Enea (29 ani),rezident în ultimul an, ce s-a născut și a crescut în Bârlad.

„În decembrie 2023, doamna doctor a promovat concursul pentru ocuparea postului de medic gastroenterolog, urmând a se prezenta la post începând cu data de 1 ianuarie 2025. În acest moment, asigură continuitatea activității medicale în gărzi, în specialitatea Medicină Internă. A absolvit Colegiul Național «Gheorghe Roșca Codreanu» Bârlad, după care a urmat studiile Facultății de Medicină și Farmacie «Grigore T. Popa» Iași. Începând cu anul 2019, urmează rezidențiatul în specialitatea Gastroenterologie în cadrul Spitalului Clinic de Urgență «Sfântul Spiridon» Iași, unde a abordat o varietate mare de cazuri complexe”, a anunțat conducerea unității spitalicești.

„Am urmat rezidențiatul la Iași în Institutul de Gastroenterologie, sub îndrumarea doamnei profesor Trifan și a doamnei conferențiar Sîngeap, cărora le voi fi întotdeauna recunoscătoare. În timpul anilor de rezidențiat, am abordat o varietate mare de cazuri medicale de la simple la complexe și cred că o comunicare bună și eficientă doctor-pacient, cât și o anamneză riguroasă sunt primii pași către succesul terapeutic. De ce am ales Gastroenterologia? Ce m-a atras la această specialitate a fost complexitatea ei și faptul că toți oamenii trec măcar o dată în decursul vieții printr-o problemă legată de tubul digestiv. Și pe această cale încurajez pacienții care prezintă simptome din sfera gastroenterologică să apeleze la un consult de specialitate.

 » Citește mai mult…