Posted inActualitate

Doi liceeni vasluieni, voluntari SMURD, au salvat un bărbat ce suferise un infarct!

Doi liceeni vasluieni, voluntari SMURD, au salvat un bărbat ce suferise un infarct!

Gest demn de toată lauda făcut, în cursul zilei de marți, de doi liceeni din Vaslui, care sunt și voluntari SMURD: au salvat viața unui vârstnic ce a suferit un infarct miocardic și a căzut pe stradă!Salvatorii se numesc Maria Ignat (16 ani) și Ianis Bologa (17 ani) și învață la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” (LMK) Vaslui.

 

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui au transmis marți după-amiază că, în urmă cu câteva ore, doi voluntari din cadrul ISU Vaslui și echipajul ambulanței SMURD tip C1 (terapie intensivă mobilă) au salvat viața unui bărbat care a suferit un infarct miocardic. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 62 ani care a căzut din picioare ca secerat în apropierea sediului Aquavas/Goscom Vaslui.

Concret, doi elevi ai Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui și voluntari SMURD în cadrul ISU Vaslui au văzut cele întâmplate, au traversat imediat strada, au evaluat victima și au început să îi acorde primul ajutor, concomitent apelând și numărul unic pentru situații de urgenţă –112. Elevii au relatat dispecerului de serviciu căbărbatul se află în stop cardiorespirator, la fața locului fiind trimis de urgență echipajul și ambulanța SMURD pentru terapie intensivămobilă (TIM). Așa cum au învățat la cursurile de prim ajutor, cei doi voluntari SMURD au început manevrele de resuscitare și au continuat până la sosirea ambulanței TIM. În cel mai scurt timp posibil, ambulanța SMURD a ajuns la fața locului, echipajul continuând manevrele de resuscitare. După ce a fost stabilizat, bărbatul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui.

„Cei doi voluntari se numesc Maria Ignat (16 ani) și Ianis Bologa (17 ani), sunt elevi în clasele a X-a,respectiv a XI-a din cadrul LMK Vaslui, aceștia devenind voluntari SMURD în anul 2023.

 » Citește mai mult…