Posted inActualitate

Doi rugbiști din Bârlad vor reprezenta România la Campionatul European U20

Doi rugbiști din Bârlad vor reprezenta România la Campionatul European U20

Doi din cei 26 de jucători de rugby care au fost selecționați să reprezinte România la Campionatul European U20 provin din Bârlad. Este vorba despre Robert Simonel Hîncu și Toma Mîrzac, acesta din urmă fiind desemnat și vicecăpitan. Competiția continentală se va desfășura între 5 – 14 noiembrie, la Lisabona, Portugalia.

Joi, 3 noiembrie, oficialii Federației Române de Rugby (FRR) au anunțat care sunt cei 26 de „stejărei” din categoria U20 ce vor face parte din delegația României care va participa la Campionatul European de la Lisabona, Portugalia, programat pentru perioada 5 – 14 noiembrie. Aceștia au fost selecționați dintr-un total de 43 de sportivi incluși în lotul național extins ce au partcipat la un cantonament de pregătire desfășurat între 25 octombrie – 3 noiembrie, la Complexul Sportiv Navasart „Elisabeta Lipă” Snagov, județul Ilfov.

Din totalul sportivilor convocați să facă deplasarea în Portugalia se numără și doi bârlădeni, în speță pilierul Robert Simonel Hîncu și jucătorul pe centru Toma Mîrzac, ambii legitimați la CS Universitatea Cluj). Mîrzac a fost desemnat unul dintre cei doi vicecăpitani ai reprezentativei U20 a României. Cei doi și-au început cariera rugbistică la Clubul Sportiv Școlar Bârlad, iar ulterior la Rugby Club Bârlad, după care au fost transferați la alte echipe din țară.

„Am avut șansa să dăm un meci câtorva copii care au evoluat cu Lupii, am văzut la ce nivel pot juca. A fost dificil, pentru că nici nu au fost multe zile pentru a-l pregăti, eu le-am cerut să se angajeze fizic, unii au făcut-o, alții poate că nu au reușit să-și domine emoțiile. La nivel internațional, nu ai a doua șansă, ai o oportunitate și trebuie să profiți de ea, mergem la Campionatul European unde, dacă ai pierdut, nu mai nicio șansă să te bați pentru podium.

 » Citește mai mult…