Posted inActualitate

CJ Vaslui a demarat achiziția microbuzelor electrice pentru 24 de comune

CJ Vaslui a demarat achiziția microbuzelor electrice pentru 24 de comune

Cel mai probabil, din anul școlar 2024-2025, circa 4.500 de preșcolari și elevi din 24 de comune vasluiene vor fi transportați la cursuri cu microbuze școlare electrice. Acestea vor fi achiziționate de CJ Vaslui, grație unui proiect finanțat cu fonduri PNRR.

 

Pe 4 ianuarie, Consiliul Județean (CJ) Vaslui, în calitate de autoritate contractantă, a publicat pe SICAP, noul portal pentru licitațiile online, anunțul privind contractul de „Furnizare microbuze electrice în cadrul proiectului «Dotarea cu microbuze electrice a unităților școlare din mediul rural»”. Mai exact, este vorba despre achiziționarea a 24 de microbuze școlare electricepentru tot atâtea comune vasluiene. Fiecare va avea câte 16 locuri pe scaune, din care un loc pentru persoane cu dizabilităţi și un loc pentru conducătorul auto. Contractul are o valoare de 30.172.560 lei.

Potrivit anunțului licitației, ofertele firmelor interesate de acest contract sunt așteptate până pe data de 9 februarie. Iar ulterior deschiderii ofertelor, acestea vor fi evaluate din punct de vedere tehnic și financiar până pe data de 8 mai. Criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate – preț, firma care va fi desemnată câștigătoare fiind obligată să livreze microbuzele în decurs de 6 luni.

„(…) Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătățirea condițiilor de transport școlar pentru elevii din 24 de comune ale județului Vaslui prin achiziționarea de microbuze școlare electrice, facilitând accesul copiilor / tinerilor la educație și protejarea mediului înconjurător în același timp.Investiția vizată va contribui pe termen scurt și mediu la îmbunătățirea condițiilor de transport pentru 4.448 de elevi din 24 de comune ale județului și pe termen lung la protejarea mediului înconjurător. Microbuzele electrice școlare se vor livra la sediul beneficiarului sau la o altă locație în municipiul Vaslui, menționată la momentul contractării, în termenul de 6 luni de la semnarea contractului de furnizare”,

 » Citește mai mult…