Posted inActualitate

Ghinion pentru un vasluian: i-a luat foc casa în timp ce se afla în oraș!

Ghinion pentru un vasluian: i-a luat foc casa în timp ce se afla în oraș!

Un bărbat din Vaslui își va aminti cât va trăi că nu trebuie să aprindă lumânări și să le lase arzând în locuință în timp ce el pleacă la plimbare. Asta dupăce, miercuri după-amiază, omul a lăsat o lumânare aprinsă în sufragerie și a plecat de acasă. Pompierii au intervenit rapid, însă tot au ars două canapele și un televizor și i-au „pus pe jar” pe vecinii de scară.

 

Miercuri, 3 ianuarie, militarii din cadrul Detașamentului de Pompieri Vaslui au fost anunțați despre izbucnirea unui incendiu la un apartament din oraș, situat în blocul nr. 358 de pe strada Feroviari. Incendiul a fost sesizat la numărul unic pentru situații de urgență, 112, după ce mai mulți locatari au constatat că apartamentele sunt inundate cu fum prin gurile de aerisire. Pompierii au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și o ambulanță SMURD tip B2 pentru limitarea și lichidarea flăcărilor.

„La sosirea echipajelor de intervenție, scara blocului era inundată cu fum, asemenea mai multor locuințe. Pompierii au verificat mai multe apartamente până să afle de unde se degaja fumul.În cele din urmă, incendiul a fost depistat în sufrageria unui apartament aflat la parterul imobilului. Focul ardea mocnit și a fost localizat în câteva minute. Nu au fost înregistrate persoane rănite sau intoxicate cu monoxid de carbon ori alte gaze toxice. În urma incendiului, au ars douăcanapele și un televizor, de asemenea fiind degradată tencuiala pe o suprafață de aproximativ 100 metri pătrați”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui.

Potrivit acestora, cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost focul deschis în spațiu închis. Concret, proprietarul  apartamentului a uitat o lumânare aprinsă în sufragerie, după care a plecat de acasă.

 » Citește mai mult…