Posted inActualitate

Imagini din satelit cu dezastrul produs de cutremurul din Japonia. Pământul s-a ridicat cu 4 metri – Vremea noua

Imagini din satelit cu dezastrul produs de cutremurul din Japonia. Pământul s-a ridicat cu 4 metri – Vremea noua

– Advertisement –

Echipele de salvare din Japonia se confruntau miercuri cu o vreme extrem de nefavorabilă în timp ce continuau să caute supravieţuitori ai teribilului cutremur care a lovit luni centrul ţării. Cutremurul a făcut ca terenul să se ridice cu mai mult de patru metri și să se deplaseze cu 130 cm spre vest.

Unele zone au devenit instabile în urma cutremurului principal care s-a produs în ziua de Anul Nou, la ora 16:10 (07:10 GMT), având magnitudinea 7,5, potrivit Serviciului de Prospectare Geologică al SUA (USGS), sau 7,6 conform JMA, dar şi a celor câteva sute de replici, unele puternice, şi a tsunamiului care a urmat, cu valuri de peste un metru, devastând coastele, drumurile şi casele de la malul mării. Sute de clădiri din Peninsula Noto au fost distruse complet sau parţial în urma cutremurului. Bilanțul cutremurului a ajuns la 64 de morți și peste 300 de răniți, dintre care 20 sunt în stare gravă. Bilanțul este încă provizoriu. Operațiunile de salvare continuă, dar vremea complică eforturile.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/imagini-din-satelit-cu-dezastrul-produs-de-cutremurul-din-japonia-pamantul-s-a-ridicat-cu-4-metri-2636157

– Advertisement –

 » Citește mai mult…