Posted inActualitate

Vicepreședintele Asociației „Moldova Vrea Autostradă”: „Stadiul VO Bârlad a ajuns la peste 73%!”

Vicepreședintele Asociației „Moldova Vrea Autostradă”: „Stadiul VO Bârlad a ajuns la peste 73%!”

Dacă, la finele lunii octombrie, reprezentanții Asociației „Moldova Vrea Autostradă” anunțau un stadiu de sub 70% la execuția Variantei Ocolitoare (VO) a Bârladului, acum, pe final de an, se estimează că lucrările au ajuns doar la 73%.

 

Pe 27 decembrie, în a treia zi de Crăciun, bârlădeanul Adrian Covăsnianu, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor și actualmente vicepreședintele Asociației „Moldova Vrea Autostradă”, și-a anunțat prietenii de pe facebook despre faptul că a făcut o nouă vizită pe șantierul unde se desfășoară lucrările la VO Bârlad, oferind informații despre stadiul execuției investiției așteptate de zeci de ani. Mai ales că, fața de precedenta sa informare, din 9 octombrie, când procentul de realizare ajunsese la 70%, nu prea se constată un avans prea mare.

„Stadiul Variantei Ocolitoare Bârlad a ajuns la peste 73% la final de decembrie 2023! Deși ar fi trebuit să avem investiția aproape finalizată, cu lucrările premergătoare deschiderii traficului pe cei 11 kilometri de drum rapid, Varianta Ocolitoare Bârlad are un stadiu de aproximativ 73%, conform informațiilor oficiale de la CNAIR. Vremea ține cu antreprenorul și astăzi, la data de 27 decembrie 2023, se lucrează într-un ritm destul de intens, în zona pasajului peste CF de la km 6+705 fiind mobilizate (conform antreprenorului) 20 de autobasculante, 4 cilindri compactori, 1 autogreder, 1 buldozer și 3 excavatoare. Cu toate acestea, mai este mult de lucru de-a lungul celor peste 11 kilometri de centură ocolitoare”, își începe Covăsnianu mesajul pe contul său de socializare.

În continuare, acesta enumeră lucrările ce mai trebuie executate:

• Asfaltarea la pasajul peste CF 600+703 la poziția km 0+405 m;

• Giratoriul de la intrarea în Trestiana, unde VOBârlad se intersectează cu D.N. 24A (km 2+155m);

• Finalizarea rigolelor între km 2+870 și km 5+667 m;

 » Citește mai mult…