Posted inActualitate

Două medalii de aur și una de argint pentru vasluience la Campionatul Național de Canotaj

Două medalii de aur și una de argint pentru vasluience la Campionatul Național de Canotaj

Reprezentantele județului Vaslui la Campionatul Național de Juniori, respectiv Campionatul Național de Seniori, Tineret și Master, canotoarele Bianca Ifteni și Iuliana Buhuș, și-au îmbogățit palmaresul cu trei medalii: două de aur și una de argint.

Săptămâna trecută, canalul Bega, din Timișoara, a găzduit Campionatul Național de Fond pentru Juniori (9-10 noiembrie) și Campionatul Național de Fond pentru Seniori, Tineret și Master (11-12 noiembrie). Toate probele s-au desfășurat pe distanța de 6.000 metri, la competiții participând numeroase echipaje de canotori, atât la feminin cât și la masculin.

Județul Vaslui a fost reprezentat de junioara Bianca Camelia Ifteni, în vârstă de 16 ani, din comuna Pădureni, ce este legitimată la CSM Călărași, și de senioara Iuliana Buhuș, în vârstă de 27 de ani, din comuna Alexandru Vlahuță, care este legitimată la CS Dinamo București.

Chiar în prima zi de concurs la Juniori, sportiva Bianca Ifteni a cucerit o medalie de aur și titlul de campioană națională în proba de simplu vâsle feminin (1x), scoțând un timp de 15:13.50. Podiumul a fost completat de Ioana Georgiana Stetco (CSS Orșova), care a luat argintul, și Anamaria Cristina Rusu (CSM Tmișoara), care a luat bronzul.

Tot Bianca a cucerit a doua medalie, însă în concursul Senioarelor. Și de această dată, canotoarea a concurat tot în proba de simplu vâsle feminin (1x), terminând cursa pe locul II și obținând medalia de argint (timp scos 15:22.10), respectiv titlul de vicecampioană națională. Aurul i-a revenit sportivei Ionela Livia Cozmiuc (CS Dinamo) și bronzul a ajuns la sportiva Iuliana Isabela Boldea (CSM Drobeta Turnu Severin).

Nu în ultimul rând, pe 12 noiembrie, în ultima zi a competiției, Iuliana Buhuș a adus județului încă o medalie de aur, respectiv titlul de campioană națională. Aceasta a concurat în proba de patru vâsle feminin (4x),

 » Citește mai mult…