Posted inActualitate

Trei dintre canotoarele din județ, premiate de Federația Română de Canotaj

Trei dintre canotoarele din județ, premiate de Federația Română de Canotaj

Grație performanțelor reușite în cursul anului 2022, canotoarele Ana Maria Matran, din Huși, Iuliana Buhuș, din Alexandru Vlahuță), și Adriana Ailincăi, din Văleni, au fost premiate de Federația Română de Canotaj în cadrul celei de-a șasea ediții a Galei Canotajului Românesc 2022.

Medaliile cucerite în cadrul campionatelor europene și mondiale de canotaj desfășurate în acest an de loturile României de juniori, tineret și seniori au avut ecou și pe plan național. Pentru a șasea oară, Federația Română de Canotaj a organizat Gala Canotajului Românesc 2022, pentru a-i premia pe cei mai buni sportivi care au reprezentat cu succes țara în competițiile internaționale. Festivitatea a avut loc luni, 21 noiembrie, de la ora 11.00, la Casa Siqua din București.

Cum era de așteptat, pentru performanța adusă canotajului în 2022 au fost premiate și trei dintre sportivele din județ. Este vorba despre Ana Maria Matran (18 ani, din Huși), legitimată la CSM Călărași, Iuliana Buhuș (27 ani, din comuna Alexandru Vlahuță), legitimată la CS Dinamo București, și Adriana Ailincăi (23 ani, din comuna Văleni), legitimată la CSM Călărași. Prima este componentă a lotului de Juniori a României, în timp ce celelalte două fac parte din lotul de Seniori.

Astfel, la categoria Junioare, a fost premiată canotoarea Ana Maria Matran, care s-a remarcat în 2022 prin obținerea unor premii extrem de importante. Concret, la Campionatul European de Canotaj pentru Juniori (Varese, Italia), sportiva a cucerit medalia de aur și titlul european în proba de patru vâsle feminin (JW4x), alături de alte trei canotoare din țară. Două luni mai târziu, Matran a participat la Campionatul Mondial de Canotaj Under 19 (Varese, Italia), unde a cucerit medalia de aur și titlul mondial cu același echipaj de patru vâsle feminin (JW4x).

Iar la Senioare au fost premiate sportivele Iuliana Buhuș și Adriana Ailincăi.

 » Citește mai mult…